Маслена живопис на художник от Петрич представят на изложба в Дупница утре

17 платна, маслена живопис ще представи утре- 18 февруари в сградата на Община Дупница художникът от Петрич – Лъчезар Янакиев. По този начин се спазва традицията – всеки месец да има изложба на 1-ия етаж в администрацията. Изложбата ще бъде открита официално в 16 часа.

Творбите му са в унисон с предстоящите пролетни празници и провокират с експресивността си и неподправеното отношение към света около нас. Художникът е преподавател по Изобразително изкуство, като зад гърба си има три самостоятелни изложби в своя роден град. Провежда открита изложба на картини върху дървета в центъра на град Петрич – 2000 г, участва в Международен пленер на изобразителното изкуство "Под  дъгата", 2001 г. – боди арт пред публика 2001 г., и други. Негови картини са откупени в САЩ, Канада, Франция, Япония, Германия, Гърция, Англия и др. държави.

Скромно и без натрапчива мисъл за показност, той превръща своите чувства, мисли и дерзания в картини. Творчеството му е обгърнато от своеобразно търсене на хармонията в човешката душа и в природата.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien