„Марек Юнион-Ивкони“ чака 3-ма национали от Африка на проби

Окело Дауди

Екзотиката в "Марек Юнион-Ивкони" ще продъжи и през това лято. Дупничани очакват за началото на подготовката си трима национали от Африка. Новината потвърди мениджърът на дупничани Людмил Найденов. "Имаме вече набелязани играчи от Конго, Руанда и Уганда. Ще преценим дали и тримата да ги викнем или един-двама от тях. Това са млади момчета, на по 18 години, които са също нешлифовани, както беше Окело Дауди. Но сега виждате, че Окело е най-добрият в България на своя пост.

Людмил Найденов

Людмил Найденов

Желанието ни е да го задържим и този сезон, а следващото лято може би ще бъде трансфериран в друг клуб, защото израстна много и няма как да не бъде забелязан. Що се отнася до Мукунзи, ще започне подготовка с нас, но съществува вариант да не остане, и да бъде трансфериран. Той е напълно възстановен след операцията през зимата и сега ще може да се включи на пълни обороти. Това е и другата причина, за да преценим колко чужденци ще поканим на проби", коментира клубният шеф. Както е известно, по правилник в България могат да се картотекират максимум 2-ма играчи извън Европейски съюз.

Що се отнася до треньорският пост, Найденов потвърди, че до 20-ина дни ще има яснота за името. "Няколко са вариантите. Освен двама българи, има вариант да привлечем и добре познато име от Русия. Аз лично бих заложил повече на български специалист, защото той е наясно с психологията ни, но нека вземем решение и тогава ще коментираме", заключи Найденов.

Print Friendly

3 Коментари на „Марек Юнион-Ивкони“ чака 3-ма национали от Африка на проби

  1. Пак ли недоказани ментата от незнайни африкански държави ще се борят да не изпадат от лигата къде са местните деца да се залага на тях

  2. толко ли нема българи да земат тия са трагедия

  3. Бабатунде Адениджи и Абубакар , спорта в България загива с всяка изминала година пак ще се борим да не изпаднем !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien