Марек ли ще го отнесе заради безотговорността на БФС?

Дисциплинарната комисия към БФС ще заседава утре и ще излезе с решение за изстъпленията по време на мача Марек – Левски в събота. За съжаление, първоначаолните слухове са, че сериозна секира ще отнесат не “сините”, а именно дупничани. Наказан е ясно, че трябва да има, но в случая ще го отнесат не виновните, а осъдените предварително. Т.е. Марек.

Най-големият виновник е безспорно БФС, които показаха нагледно липсата на каквато и да било организационна и най-вече принципна работа. Трябва да си истински садист, за да позволиш ден преди изборите да се играе футболен двубой от “А” група. Още повече, с участието на отбор, чийто фенове от началото на сезона не са седнали веднъж на дупетата си и да изгледат спокойно една среща, а създават главоболия къде ли не.

Но какви са фактите.

От Областна дирекция на РДВР изпращат писмо до БФС, лично до Борислав Михайлов и до Марек с искане двубоят да бъде отложен. Причината е ясна: Липсата на възможност полицията да осигури охрана за двубоя. Униформените са ангажирани с избирателните секции, а не малка част е командирована и по границите, заради нахлуването на сирийски бежанци. От Марек са съгласни, но от БФС-не.

След отрицателният отговор, от Марек ангажират охранителна фирма, която пази двубои предимно на софийски клубове. Над 50 са охранителите изсипани на “Бончук”.

Въпрос: Нямаше ли някой от БФС, който да може да чете и да види, че преди 2 месеца бе обявено, че на 5 октомври ще има избори? И какво води това след себе си.

Въпрос: Защо двубоят не бе изтеглен поне в петък или отложен за друга дата? Нито Левски, още по-малко пък Марек играят в Европа.

Липсата на абсолютна безотговорност от БФС доведе до… последващите факти.

Пристигат “сини” фенове, които започват настаняване в сектора за гости. В един момент, част от тях, отлично запознати, че охранителите не могат да ги ударят, арестуват или пребъркат и започват чупене на оградата и прескачането й. Резултатът бе видян от всички. Част от ултрасите обаче очевидно търсеха и разправа и провокацията дойде. Без да подозират, зад оградата на сектора известен като “Слънчев брег” 20-ина лимпени започнаха да обстрелват “в гръб” с камъни, пясък и бутилки дупнишката публика, сред които много деца. Наложи се дори лекарят на “Марек” и масажистът да оказват помощ на ударени зрители. Провокацията е ясна, а 3-4 запалянковци на “Марек” са принудени да направят дупка в оградата, за да сплашат нападателите и каменната канонада да спре.

Ситуацията като че ли се поуспокои, за да дойде следващият проблем.

Незнайно как и по какъв начин, но от втория вход на стадион “Бончук” в индианска нишка през половин стадион и през цялата дупнишка публика се пръкват 30-ина сини фенове с плакат и “охранявани зорко” от…2-3 полицаи. Следват провокации с псувни, закани и всичко, което си влиза в “порциона”. Няколко стотин зрители-мъже, жени и пенсионери напускат “Слънчев брег” и се изтеглят към сектор Б, за да запазят децата си и самите себе си.

Въпрос: На кой въобще му хрумна за такава “експедиция” на сините ултраси?

Следват бомбички, канонада от камъни и…две изстреляни ракети от сектора с запалянковци на “Левски” по посока дупнишките фенове и само късметът спаси от трагични инциденти.

Срещата бе излъчена пряко, а и в интернет не липсват различни подробни кадри. И ще станем ли свидетели на безпрецедентно решение с тежка финансова санкция за “Марек”? Защото глоба за “Марек” е на практика глобата, която си поставя БФС сам на себе си, но с разликата, че сумата ще бъде в…тяхната хазна. И дупничани ще са виновни без вина.

А на “Марек” предстои домакинство на галиниците на БФС – Славия?!

Радослав Тонев, zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Марек ли ще го отнесе заради безотговорността на БФС?

  1. Също така всички медии изкарват нашите фенове виновни.Всеки видеоклип започва с шалчето взето от онези нещастници,хвърлящи камъни.Но естествено ние първи сме ги провокирали с това шалче,което най-вероятно сме отишли да си закупим от фен магазин на Левски в София.И те невинните наркомани тогава са започнали да трушат и да хвърлят шишета,камъни и т.н.Сега естествено бобчо ще ни накаже 10 хиляди лева,а Левски ще бъде наказан с 2000лв заради около 50-те хвърлени бомбички?Миналото домакинство отнесохме 1000лв глоба за едно хвърлено полупразно,пластмасово шише,а те за факли,бомбички и камъни бяха глобени с 2000лв.Сега най-вероятно отново ще е същото.Защо?Защото сме в България,а да и това е Левски…..

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. „Сините“ ултраси са строшили 55 седалки на „Бончук“, в „Марек“ готови с протокол за щетите | Всичко За Дупница, Новини, Комен

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien