Марек и ЦСКА с по един наказан футболист. Червените без Стойчо Младенов Jr в Дупница

Дисциплинарната комисия на БФС наказа със спиране на състезателните права за един мач халфа на Марек Димитър Петков. Футболистът бе изгонен в предишния кръг срещу Локомотив Пд. Така Петков нямя да играе срещу ЦСКА тази неделя. Армейците също имат наказан и това е Маркиньос. Двамата футболисти са глобени и с по 300 лева. Отделно, 500 лв. глоба и един мач извън трибуните е санкцията за помощник-треньора на ЦСКА Стойчо Младенов-младши. Той беше изгонен от рефера Таско Тасков за псувни и непристойно поведение по време на мача с Лудогорец. ЦСКА ще плати общо 5000 лева глоби.

Феновете на "червените" хвърлиха няколко камъка срещу играчите на разградчани след гола на Фабио Ешпиньо. За това провинение глобата е 3000 лв. Останалата част от финансовата санкция е за използване на пиротехника по време на двубоя.

Ето всички решения на ДК :

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3 – ДК наказва ПФК "ЦСКА" София с имуществена санкция в размер на 3000лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34, ал.1, т.3 ДК наказва Стойчо Стойчев Младенов – пом.треньор на ПФК „ЦСКА” София с лишаване от право изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 500 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК "Ботев" Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „Левски” гр. София да възстанови щетите на стадион „Коматево” гр. Пловдив съобразно чл.38, ал.1 от ДП.

Поради липса на доклад от страна на съдиите за нарушенията по време на срещата ПФК „Ботев” Пд. – ПФК „Левски” Сф., ДК отлага за разглеждане за следващо заседание, което ще се проведе на 27.11.2014 г. от 12.00 часа и призовава главния, четвъртия и първия асистент съдии.

ДК при БФС предлага на Съдийската комисия да вземе отношение съгласно правилника на Комисията за неотразяване на инциденти случили се на терена от главния съдия, резервния съдия и първи асистент съдия на срещата ПФК „Ботев” Пд. – ПФК „Левски” Сф.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien