Майка от Дупница избяга от болницата след раждане на бебето си, полицията я откри в Джерман

Жена избяга от родилното отделение на общинската болница в Дупница след раждане на 7-то си дете, информира Инфомрежа. Наложи се намесата и на полицаи от районното управление, които издириха майката в дупнишкото село Джерман. „Медиците от болницата ни потърсиха за съдействие, защото след раждане на дете е необходимо в рамките на 24 часа, то да бъде записано в регистъра и да му се даде име. Такова нещо родилката не е направила, поради което се наложи и нашата намеса“, коментираха от РУП Дупница.

Оказва се, че за родилката това е 7-мо раждане и всяко едно от тях завършвало с бягство от болницата. „Възможно е жената да се притеснява, че няма здравни осигуровки и затова да бяга. Нелепото е, че за пореден път изоставя рожбата си“, коментираха от здравното заведение.

Според източници на ИНФОМРЕЖА, жената е от ромски произход и живее в крайна бедност. По-голямата част от децата й са дадени за осиновяване. Най-вероятно същата съдба ще има и новороденото в Дупница. „Доколкото сме запознати, тази жена гледа децата си до една годинка и след това ги дава за осиновяване. Живее в крайна бедност и въпреки това създава поколение“, твърдят запознати.

Подобни случаи не са прецедент в Кюстендилски регион. Преди време пеленаче беше изоставено от майка си в Кюстендилската болница.

Print Friendly

2 Коментари на Майка от Дупница избяга от болницата след раждане на бебето си, полицията я откри в Джерман

  1. ЖЕНАТА Е РОМСКИ ПРОИЗХОТ!!!ХОРА ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ГО ПУБЛИКУВАТЕ!!!

  2. до инфомрежа // 13.12.2015 в 13:52 // Отговор

    Това е новина на struma.bg,моля цитирайте източника.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien