Майка и дъщеря извиха гласове в център „Независим живот“ в Дупница

Майка и дъщеря с невероятни гласове пяха благотворително в социален център „Независим живот“ в Дупница. Надя и Весела Динини изпълниха специално подбрани народни песни от Македонския и Родопския край на България.

15645308_1357206834310209_917742512_nВ навечерието на Рождество Христово пред служители и потребители на центъра прозвучаха перли от народния фолклор – от любимата на семейството „Росни ми росни, Росице“ до затрогващата и вечна „Сестра кани брата“. Певиците не спестиха и пожеланията за здрава и благотворна 2017-а година, а в отговор получиха оригинален подарък – коледни декорации с техниката декупаж, изработени на ръка от екипа и потребители на социалната институция. 

„Надя и Весела Динини ни спечелиха завинаги с кристално чистото си едногласно пеене. Певиците са гордост за Дупница, като ги слушаш имаш чувството, че пее един единствен космически глас – така добре се допълват“, категорични бяха присъстващите на предколедния концерт. Семейство Динини са поредните даровити дупничани, взели участие в инициатива на отскоро съществуващия център „Независим живот“. През есента известният музикант и общественик Николай Табаков изнесе открит урок по свирене на тарамбуки пред деца и родители, възползващи се от услугите на центъра.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien