Махат павилионите на Минчовия площад и в самия център на Дупница

Община Дупница започна от днес връчването на предизвестия на търговците стопанистващи преместваемите обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух” (при светофарите на ГУМ) в града, информират от пресцентъра на кметството. Премахването им е във връзка с приетата стратегия за преместваемите обекти на територията на града, приета преди няколко месеца от Общински съвет-Дупница.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа “Минчов площад” разположените обекти досега работеха с анекси към договорите си, и собствениците им ще имат 14 дни време от получаване на предизвестието, за да ги махнат. Освен тях, ще бъдат премахнати и 6 броя павилиони на ул “Хан Аспарух”. Те не само че попадат в Първа зона на схемата за разполагане на преместваемите обекти, а и договорите им изтичат на 26 ноември тази година. Според решението на дупнишкия парламент, в Първа зона ще бъдат еднотипови павилионите и разположени върху до 10 кв.м.

До месец ще бъде изготвена схема, с която да бъдат определени броя и разположението на търговските обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух”, площта на всеки един обект и визията им, като последната дума ще има архитектът на Община Дупница Славка Петкова, която трябва да я одобри. Към края на годината ще стартират и процедурите по отдаването под наем на типовите павилиони на двете места, съобразени с изискванията на стратегията и одобрената схема.

След Нова година пък ще започне процедурата и по премахването на преместваемите обекти намиращи се на пл. “Свобода” (пред х-л Рила). Те попадат във ВИП-зоната и на тяхно място няма да има постоянни обекти и площта ще остане свободна. OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Идеята на стратегията е много простичка-да се сложи край на поставянето на всякакви и най-различни по визия преместваеми обекти. С тази безразборност се разваляше и визията на града, а с новата стратегия не само, че ще промени тази визия, а и ще бъде естетическа издържана”, коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

15 Коментари на Махат павилионите на Минчовия площад и в самия център на Дупница

 1. Tiq grozotii be6e kraino vreme da se mahnat.

 2. мммм идеята ми харесва!!!

 3. Съгласна съм, че трябва да се премахнат тези на центъра, но какво ще правят хората които изкарват прехраната си от тези махазини. Дали не се обричат да търсят прехрана по друг начин. А защо въобще някой позволи поставянето преди години на тези павилиони. Мяатото им не беше там. А и да попитам кога някой ще вземе мерки с разширяващото се кафе прес Гум. Още малко и ще трябва такса да им плащаме за да преминаваме защото са взели всичко. Някой да пита общината.

  • Къде ли ще отидат? Половината Европазар е празен и помещенията стоят празни…Ще се преместят там , тъкмо ще живне и тази дупка там!

   • И как ще стане пуканки, цигари, домати и солеткаджия на европазара. Нема да ги махнат немат ташета да ги махнат че и Стойчо Чушкаро има будка

 4. Валя Вангелова // 17.11.2014 в 20:36 // Отговор

  Павилионите при светофарите са излишни въобще да ги има. Поток от хора няма там и отново, ако се поставят ще стоят празни. Тези пред зъболечението са като малък битпазар и е много грозно. А задната част на тези барачки се ползват за клозетни дейности. Дори и там са излишни или да бъдат така направени, че да не бъдат по средата на пешеходната алея. Минаваш зад тях обгазяваш се с миризми. А за тези на площада сергии съм категорично ЗА. Но не вярвам да ги премахнат все пак.

 5. Анонимен // 18.11.2014 в 0:20 // Отговор

  В модерен европейски град е немислимо постоянно да има бараки. Затова дано да бъдат наистина красиви новите

 6. Някой на някого пак пречи.Кой би се обзаложил,че на тези места след време няма да се настанят нови клиенти ,но вече подбрани по… 🙂 особен принцип,както се случва винаги.

 7. Хубаво би било,да се попита и как „ЛАФКА“ успя да завземе всички спирки в града,кой е подписал и позволил договори за“Лафка“ със срок от 10 години и дали „Лафка“ ще бъдат засегнати от новата чистка и кой е заинтересован икономически от премахването на всички тези павилиони и оставянето на „Лафка“?

 8. По тъпа управа на града не съм виждал. Как може да се стесняват улици за сметка на тротоари? В кой век живеем Гущеров, Пилев и тъпчото Крумчо? Много мога да пиша по темата, но едва ли изброените трима могат да го прочетат, да не говори да го разберат! Прост народ – слаба държава!

 9. АНОНИМЕН // 20.11.2014 в 9:07 // Отговор

  А г-н Чимев знае ли колко хора остават без хляб за да може така наречените ЛАФКИ да бъдат монопол

 10. Анонимен // 21.11.2014 в 9:31 // Отговор

  🙂 Колко е цинично всичко,което слушаме по време на избори,за подпомагане на дрения бизнес,че той е гръбнака ,че имено там трябва да се работи,че единствено така ще се оправим в БГ ,а вместо това се обричат на глад в най-голямата криза 20 семейства.Колко е лицемерно ,а и глупаво именно онези,които плащат данъци ,такси, осигуровки ,а и дори осигуряват и някое работно място,плащайки дори заплатата на администрацията ,да бъдат обезглавени…Колко е нелепо и късогледо отношението вкл. на някои хора,чисто по нашенски – „яя не сакам на мен да ми е добре,ами сакам на Вуте да му е зле“ …Днес са едни,утре други….:) Гражданското общество и местното самоуправление не са самоцел,не са феодализма на администрацията,не са едностранното,еднолично усвояване на евросредства ,прикрито под благочестивото „в името на народа и общото благо“.Евро проекти,европари,евро ВИЗИЯ….на фона на балканската ни мизеря. Работата на държавата (администрацията ,вкл общинска)най-първо е да създава условия за развитие на предприемачеството ,което да плаща данъци,да съзадва работни места ис постъпленията да се осъществяват проекти и града да става по-красив.Дайте да унищожим дребните предприемачи и да усвояваме самоцелно еропари,защото те са повече и са без пари…па и без контрол а утре ,когато се огледаме назад и установим,че нямаме дребен бизнес,вече и среден дори,че сме съсипали всичко в държавата…….ще се чудим ..как се случи а?…Кой..кога…ама…след дъжд качулка.
  Ситуацията изисква държавнически подход и решение,което да не обрича хората на глад,да не осакатява предприемачеството и едновременно с това да се постигне красив вид на въпросните магазинчета.
  А ако идеята е да се унищожат тези хора и разчисти пътя на друг ( кой ли остава незасегнат от чистката?) …Пак ще питаме „КОЙ???“ …..“КОЙ“…докато ни млатят с палки ,с общински решения, или нов държавен заем,защото някой в администрацията е работил единствено за лични облаги.
  Честит ден на семейството!

 11. Анонимен // 21.11.2014 в 9:35 // Отговор

  Ако някой пита защо пишем анонимно,да си припомни „ТЕФТЕРЧЕТАТА“ !!!

 12. Kakvo wi hareva we nashiq centar i bez tova e tolko zapustel sa i butkite shte mahat kakvo im prechat tolkova… nova prostotiq vmesto da opravqt dupkite v grada i gradinkite te s gluposti se zanimavat….

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien