MADE IN Костадин Костадинов: В общинската болница освен търтеи има и крадци. Организирана група иска да я присвои

Колоритният общински съветник Костадин Костадинов отново бе във вихъра си по време на днешната сесия на местния парламент в Дупница. Той не остана безучастен по темата за общинската болница, която бе подета от Председателя на ОбС Емил Гущеров. "Работата на избрания Управител на болницата е не да се връща назад какво е направено и какво не е, а да се опитва да стабилизира състояние и изпълнява докладът, който бе направен през миналата година за оздравяване. Вместо това, ходи да се оплаква къде ли не с фланелки с лика на президенти. Ако това всъщност дава резултат, да каже къде и да изпратиме и другите

Доц.д-р Димитър Недин

Доц.д-р Димитър Недин

управители на общинските предприятия да носят тениски с ликове на президенти, за да докарват допълнително пари. Призовавам да се спре с повтарянето на това, че ГЕРБ иска да закрие болницата. С действията си показахме, че правим всичко, за да я запазим. Стига политика в този проблем, защото това е общинска болница, на всички хора, а не на партии", заяви Гущеров. Преди време временно изпълняващият длъжността Управител на болничното заведение доц.Димитър Недин се появи на няколко пъти с фланелка с лика на Владимир Путин и това предизвика любопитни коментари.

Думата поиска Костадин Костадинов, който е един от най-горещо коментиращите темата-общинска болница и всички в залата затаиха дъх в очакване на поредното му колоритно изказване. "Излезе решението, че не сме в конфликт на интереси нито аз, нито д-р Попниколов", започна Костадинов, който бе даден на комисията за конфликт на интереси, като финансов директор на частната болница в града. "Нали щяха да пишат едни декларации срещу мен. Къде са тези декларации?! Потвърждавам думите си, че там има търтеи, лентяи и мързелвици. Има и отлични специалисти, разбира се. А сега ще добавя и крадци", вдигна децибелите

Пехливански (седнал) поиска да разбере кои са крадците в общинската болница.

Пехливански (седнал) поиска да разбере кои са крадците в общинската болница.

Костадинов и веднага бе репликиран от съветника от БСП Георги Пехливански: "Говори с имена. Като даваме толкова пари на болницата, кажи с имена, кои са крадците". "Това друга инстанция доказва", отговори Костадинов. Той използва изказването си, за да провокира да бъде направена проверка дали д-р Йордан Никулчин, който е влистата на ГЕРБ от гражданската квота, сега не е в конфликт на интереси като заместник управител. "Най-отговорно го заявявам, че има вече организирана група, която иска да присвои болницата. И тази група, ходи по червените офиси, за да получава инструкции", продължи с новините Костадинов, но не обяви имена. "Призовавам да не се политизира тази тема. Има някакъв макар и лек полъх към добро. Вътре съм в кухнята и го виждам и усещам. Шефът на Здравната каса заяви, че благодарение на Ивайло Константинов е завишен месечният ни лимит. Освен това с разширяване на някои дейности, имаме още приходи. Нека да помагаме, стига с политика", заяви д-р Крум Бонев.

Друг от колоритните съветници, д-р Матей Попниколов пък призна, че като шеф на РЗОК е привикван на срещи в офис, "който се намира срещу спортната зала и всички бяха наясно с всичко", визирайки централата на БСП . "Виновни за състоянието на болницата са БСП. Винаги съм го казвал, казвам го и сега. Те докараха болницата до това състояние", продължи Костадинов, което доведе до ответна реакция от лидера на "червените" Станислав Павлов. "Категорично отхвърлям подобно твърдение. Управителите досега сме ги избирали тук, общинските съветници. Какво да направим, че се явяваше само един кандидат. Дай боже, сега да са повече", отвърна му Павлов. "А защо се явяваше само един досега, защо това не кажеш, а", репликира го от място д-р Попниколов.

"Тази тема я въртиме вече година и половина. С ваше съгласие, разбира се, дадохме 100 000 лева на болницата, за да вземат заплати и да продължат работа. Подменихме отоплителната система, санирахме сградата на Транспортна болница, станахме съкредитори по заема. Но официално и най-отговорно го заявявам, че ако ръководството на болницата не започне да изпълнява поетите ангажименти, няма да позволя Община Дупница да плаща такъв кредит", заключи инж.Чимев.

Print Friendly

1 Коментар на MADE IN Костадин Костадинов: В общинската болница освен търтеи има и крадци. Организирана група иска да я присвои

  1. Доцент Недин се е появил с тениска с портрета на Вл. Путин , това показва колко му е акъло на тоя хохалея!Следващия път го чакаите на фланелката му да пише БТЛГ , БСП и СССР!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien