Мъж се барикадира в дома си, уби полицай, рани други 3-ма. Престрелката продължава

Мъж откри безразборна стрелба и уби полицай в Лясковец. Престрелката продължава. Той се е барикадирал в дома си и е открил огън по служителите на реда. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че при акцията е убит един полицай, а други 3-ма са ранени, двама от които тежко. Барикадиралият се мъж е 53-годишният бизнесмен Петко Савов. Престрелката продължава.

Акцията на полицията е започнала в ранните сутрешни часове. Опитали са се да изземат боен арсенал от дома, при което мъжът се е барикадирал и е открил стрелба. Градът е отцепен от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

Според първоначалната информация мъжът се дразнел на децата от училището, което се намира в близост до къщата. Писал до директора, че притежава 3 ловни пушки и възнамерява да ги използва. На свой ред директорът е информирал полицията.

В интервю за Дарик главният секретар Светлозар Лазаров заяви, че мъжът е заплашвал многократно, че ще застреля играещите деца в двора, като последната заплаха е от вчера.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец Николай Кожухаров, който е и общински съветник в града, е подал сигнал до полицията в Горна Оряховица срещу Петко Савов още на 20 февруари. „Взел съм превантивни мерки, най-вече към опазване живота и здравето на учениците”, заяви той пред БНР. Писма на Савов били „до мен спрямо персонала, учениците и учителите”, обясни Кожухаров. „Казва, че се вдига шум край неговата къща и че му създават проблеми. На него и на майка му”, допълни той. Директорът не познава добре стрелеца. „Съседи сме, но от 1-2 години не излизаше от къщата. Лично с него не се познаваме”, каза той и потвърди, че името му е Петко Савов Петков. По думите му, обаче, той е безработен, вероятно със средно образование.

Спряно е газоподаването в квартала, тъй като опасенията са, че мъжът може да се самовзриви. В 3-етажната сграда, стрелецът се е барикадирал на 1-ия етаж, а живеещите на горните два са евакуирани.

Източници: darik.bg и blitz.bg

снимка: БГНЕС

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien