Мъж от Палатово влиза ефективно за 2 години в затвора за оръжие и марихуана

Районен съд – Дупница призна 57-годишен мъж от дупнишкото село Палатово за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и за държане и отглеждане на растения марихуана, като му наложи едно общо наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 2 години, при първоначален „общ“ режим и „Глоба”, в размер на 500 лв.
Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев, признава подсъдимия Р. С. за виновен в това, че на 23.07.2019 година, в обитавана от него къща в село Палатово, без надлежно разрешение е държал ракетен пистолет, многозарядна гладкоцевна пушка „Помпа“ и 71 броя боеприпаси, годни за употреба. Съдът признава подсъдимия за виновен и в това, че от неустановена дата до 23.07.2019 г. в имот обитаван от него е отглеждал 4 броя млади растения от рода на конопа /марихуана/, с общо тегло на изсушената листна маса – 8,60 грама, на стойност 51,60 лв. 57- годишният мъж е признат за виновен и в държане на коноп, с тегло 4,79 грама, на стойност 28,74 лв.
Присъдата, с която 57 – годишният мъж е обявен за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и отглеждане и държане на марихуана, може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок от днес, пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien