„Лидл“ са получили виза за проектиране на старата автогара в Дупница

Немската хранителна верига “Лидл” е все по-близо до първа копка в Дупница. Хипермаркетът ще бъде позициониран на терена на старата автогара, както вече zadupnitsa.com информира. Служител, занимаващ се с документацията на веригата магазини разкри, че вече са получили виза за проектиране от Община Дупница, както и такава за проектиране на трафопост, тъй като настоящия попада в бъдещата сграда.

“В момента събираме съгласувки от другите институции, за да внесем впоследствие работен проект до главния архитект на Община Дупница за издаване разрешително за строеж”, уточни източникът ни.

На практика това означава, че до края на годината “Лидл” може да започне строителни дейности и следващата година да отвори врата.

Около Нова година се очаква пък да заработи другата голяма хранителна верига “Кауфланд”, за която е въпрос на месец-два да започне строеж в района на новата автогара. Двете инвестиционни намерения се очакват с огромен интерес от дупничани, тъй като ще разкрият над 150 работни места, а и заради множеството промоции на продуктите, които се предлагат.

 

TORTI

zadupnitsa.com

Print Friendly

5 Коментари на „Лидл“ са получили виза за проектиране на старата автогара в Дупница

  1. БРАВО. ТОВА Е СУПЕР.

  2. 150 работни места за роби и десетки фалирали семейства с малки магазинчета – бавно но славно ни превръщат в роби и ефтина работна ръка. И тези които се радват сега и ще ми спорят че в тези магазини ще е по – етино нека знаят че всъщност проблемът е че те вече са роби и получават робска заплата и затова по – ниските със няколко стотинки цени са от значение за тях. Вместо 10 – 20 малки магазина да изкарват нормални доходи и да издържат семействата си – сега същият прой хора ще слугуват за 300 – 400 лв заплата.

  3. Иван Колев // 14.05.2014 в 15:46 // Отговор

    Госпожо, има един икономически закон – голям оборот, малка надценка, сигурна и голяма печалба. За съжаление, по-голямата част от т.нар. от вас малки магазинчета робуват на другия принцип – малък оборот, но космическа надценка. Съгласете се, че както целия народ сме станали роби и цепиме стотинката на две, при тази безработица и ниски заплати и пенсии, всеки един от нас търси максимално евтиното. И когато видиш дупнишки „голям“ бизнесмен да пазарува в Кауфланд промоционалните стоки и после да ми го продава у кварталния му магазин с цена над нормалната, дори не промоционалната, съжалявам, но няма как да пазарувам. И ако малцина можем да си позволим да пазаруваме от тези хипери в Благоевград и Самоков, то мнозина не могат и са принудени да пазаруват от тези магазинчета. Нищо лично срещу тях, но добрият бизнесмен ще успее да се задържи на пазара след отварянето не на два, а на 5 хипера.

  4. Във връзка с коментара на Весела. Да ли в по-голямите градове на страната или на запад робуват хората, които работят в тези вериги магазини или и дупничани ще се почувстват по-добре да влязат в такъв магазин и всичко да им е подредено и достъпно до тях за да си изберт най-доброто и напазаруват всичко на веднъж, а не да обикалят от магазинче на магазинче с голямите надценки. Не е за подценяване и промоциите които се правят, за така обеднялите хора и особено за пенсионерите. А пък според мен е по-добре с 300 – 400 лв. отколкото и без тях.

  5. НЕКА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ХИПЕР-МАРКЕТИ.ТА НАЛИ СМЕ ГРАД.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien