Lactacare на Актавис спечели наградата на БФС „Хранителна добавка на годината“

Иновативната серия пробиотици на Актавис LACTACARE спечели престижната награда на Българския фармацевтичен съюз в категорията „Хранителна добавка на годината“ за 2015. Наградата беше връчена по време на Български фармацевтични дни, в които ежегодно взимат участие над 1200 магистър-фармацевти от цялата страна. Всяка година във форума се включват водещите компании от областта на фармацията, които представят своите най-нови продукти и постижения. В рамките на форума се отличават най-иновативните и успешни продукти в съответните категории. LACTACARE беше отличен от Българския фармацевтичен съюз благодарение на своята иновативната концепция да лансира на пазара 5 специално разработени продукта, насочени към специфичните нужди на пациента.

Четири основополагащи идеи са залегнали в концепцията на новата продуктова серия на Актавис LACTACARE:

1) „Универсален пробиотик не съществува“, защото всяко състояние се нуждае от индивидуален подход и всеки пробиотик следва да съдържа специално подбрани щамове, повлияващи специфичните състояния

2) Ефективният пробиотик трябва да съдържа клинично проучени и доказани щамове

3) Ефективният пробиотик съдържа живи и в достатъчно големи количества бактерии

4) Иновативна технология на производство и съхранение, която трябва да гарантира достигането на жизненоспособни бактерии (колонии-формиращи единици CFU)

Всеки продукт от серията Лактакеър на Актавис съдържа различни щамове млечнокисели бактерии във висока концентрация, което гарантира тяхната ефективност. Освен това млечнокиселите бактерии в продуктите Лактакеър са комбинирани с други активни съставки – витамини и минерали за допълнителни полезни ефекти. Петте иновативни продукта от серията Лактакеър са:  Лактакеър Стоп за бърза помощ при диария  Лактакеър Дейли – за ежедневен прием е последно поколение синбиотик с био подсилени щама живи млечнокисели бактерии, пребиотик и цинк (3 в 1)  Лактакеър Плюс за доброто антибиотично лечение с витамин В2  Лактакеър Бейби – с био подсилени щама живи млечнокисели бактерии, пребиотик и витамин D3 за приложение при бебета  Лактакеър Кидс – комбинация от 2 специално разработени, био подсилени щама живи млечнокисели бактерии и витамин С за приложение при деца (2 в 1) LACTACARE е иновация, която съчетава наука, технология и високото качество на Актавис.

Print Friendly

4 Коментари на Lactacare на Актавис спечели наградата на БФС „Хранителна добавка на годината“

  1. Стига писахте за тези. Когато започнат да дават пари за спорт и култура в града, тогава нека се рекламират. Не искат да разберат че спонсорирайки спорта в града може да им бъде много по голяма реклама.

    • След като си плащат на собственика на сайта за реклама може да си прави каквото си иска !

  2. Елица Кирилова Андонова // 25.06.2015 в 16:03 // Отговор

    Ново поколение-Иновативни технологии.
    ЧЕСТИТА НАГРАДА!!!

  3. ЧЕСТИТО!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien