КЗК не възприе комисията по избор на Пречиствателната станция

 Комисията за защита на конкуренцията отмени изборът на изпълнител по проекта, свързан с ремонта на Пречиствателната станция в село Джерман. Според КЗК съставът на конкурсната комисия е незаконосъобразен. Във въпросната комисия е имало външен експерт, който няма необходимата компетентност. Също така в нея е бил включен и управителят на ВиК Илия Илиев, който по образование е счетоводител.

Жалбите са подадени от фирмите Обединение "ПСОВ ДУПНИЦА 13"; ДЗЗД"ХИДРО-Д2014"; "ФИЗИЯ ИТАЛИМПИАНТИ"СПА.

Както вече писахме, процедурата по отварянето на ценовите оферти по обществена поръчка с предмет „Реконструкция, модернизация и разширение на градска пречиствателна станция за отпадни води – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа“ бе белязана от скандали.

На 3-и февруари в Кръглата зала на Община Дупница се явиха представителите на фирмите, които искаха да спечелят поръчката на стойност около 30 млн. лева.

Тогава те изразиха своето недоволство от начина на отваряне на офертите и започнаха словестни престрелки.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на КЗК не възприе комисията по избор на Пречиствателната станция

 1. Aнгелчето каза,,, това е Решението на КЗК // 17.04.2014 в 18:33 // Отговор

  Р Е Ш И:
  1. ОТМЕНЯ Решение № 155/10.02.2014г. на кмета на община Дупница за
  обявяване класирането на участниците и определяне на изпълнител на
  обществена поръчка с предмет: “Реконструкция, модернизация и разширения на ГПСОВ – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа”.

  2. ВРЪЩА преписката на възложителя за продължаване на процедурата от
  етап назначаване на комисия за провеждане на процедурата за обществена
  поръчка в законосъобразен състав, в съответствие с изискванията на закона и мотивите, изложени в настоящото решение.
  3. ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба вх. № ВХР-415/20.02.2014г.,
  подадена от „Физия Италимпианти” СПА срещу Решение № 155/ 10.02.2014г. на кмета на община Дупница за обявяване класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: “Реконструкция, модернизация и разширения на ГПСОВ – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа” в частта й по обособена позиция№2.
  4. ПРЕКРАТЯВА производството по преписка № КЗК- 248/284/333/2014г.
  в частта му по жалба вх. № ВХР-415/20.02.2014г., подадена от „Физия
  Италимпианти” СПА срещу Решение № 155/ 10.02.2014г. на кмета на община
  Дупница за обявяване класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: “Реконструкция, модернизация и разширения на ГПСОВ – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа” в частта му по обособена позиция №2
  5. ВЪЗЛАГА на кмета на община Дупница да заплати направените от
  Обединение „ПСОВ Дупница 13” в хода на производството пред КЗК разноски в размер на 5 500 (пет хиляди и петстотин) лева.
  6. ВЪЗЛАГА на кмета на община Дупница да заплати направените от
  „Физия Италимпианти” СПА в хода на производството пред КЗК разноски в
  размер на 2100 (две хиляди и сто) лева.
  Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в
  14-дневен срок от съобщаването му на страните.

  P.S.Скромно инфо Aпостолов, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ПОСОЧЕНИТЕ СУМИ????? а. КМЕТA, b.РЪКОВОДИТЕЛ ПРОЕКТ, c. ЮРИДИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК d. ВСИЧКИ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ

 2. Дяволчето рече....и отсече // 18.04.2014 в 0:02 // Отговор

  Прочитайки закона при този вид ситуация, се процедира по следния начин, по-точно трябва да се процедира, ако не научат нещо друго умниците около Чимев: Кмет пуска заповед с нов състав на комисията като въпросните двама трябва да бъдат заменени. Дори и в резервите въпросните двама нямат място. Комисията се събира и започва веднага след издаването на заповедта работа по обработка на цялата налична документация, която е подадена от всички фирми. Не се провежда на два етапа, а се изготвят само два протокола от техническо задание и финансова оферта. И окончателното решение на тази комисия е…окончателно. С други думи в края на месец май най-късно ще има повторен резултат. Що се отнася до варианта, който четох за атакуването му пред ВАС – добър адвокат лесно би оборил компрометирането в случая на шефа на ВиК. Той е пряко ангажиран и това би паднало в съда, защото има достатъчно мотиви. За втори юрист…зависи. Но и в двата случая – Общината, т.е. гражданите плащат за това. В единия случай 8 000 лева, в другия пак толкова, че и повече. Друг е въпросът дали въобще си заслужава подобна борба, ако от МОСВ са ни отрязали нашата община за финансиране. Все пак е ясно, че всичко опира до…политика

 3. ТРОЛ НА ТРОЛОВЕТЕ // 18.04.2014 в 1:10 // Отговор

  Айдеее троловете на БСП и ГЕРБ изпълзяха от дупките си. „Ангелчето каза“ е тролчето на БСП – Веселка Монова, лидерка на БСП-жени и бивша служителка в Общината до преди 2 години, подвизаваща се с това име като типична партизанка и в други форуми. Вярна и предана на Партията и братя Галеви. Един от добрите мозъци на БСП, която им върши много работа на далеч по-некадърните лидери на партията като Павлов, Анин, Башленски, Пехливански, Боботалото и онзи дето го направика инвалид Галевите мутри. Борави отлично с начина на внушение. Използва иновативни подходи, които бяха утвърдени на последната тролска сбирка водена от другаря Добрев. Но все пак е Веселка и сме наясно с възможностите й.
  „Дяволчето рече“ – Това е платеният трол на ГЕРБ, който е ангажиран да следи по форумите всичко, което се случва в Дупница, Кюстендил и Невестино. Казва се Стефан, студент 4-и курс в СУ – „политология“. Един от 30-те тролове, които са ангажирани от централата в София срещу възнаграждения от по 500-600 лева месечно, а по-кадърните и до 1000 лева и разпределени по райони. Опорните им точки са както при БСП, а от скоро и на тролската сбирка на ББЦ (но там е с участието на Красен) – да се опровергава всичко, което носи негативи на партията.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien