Кюстендил вече има нова споделена библиотека, дарена от Христо Терзийски и кандидатите от ГЕРБ – СДС

По инициатива на водача Христо Терзийски и листата на ГЕРБ – СДС днес в Кюстендил бе открита „Споделена библиотеки“, която ще функционира на принципа „Донеси и сподели“. Кандидатите за народни представители бяха първите, които дариха книги за „фонда“ на откритата библиотека в областния център.
„С тази символична библиотека в градинката пред Общината, всеки един жител на Кюстендил може да вземе книга, да я прочете и в също време да остави своя книга, която да прочете друг човек. Всеки един от нас е подбрал част от своите любими книги“, обясни ексминистърът на вътрешните работи Христо Терзийски. „Да запазим книгата и да запазим знанието. Аз съм избрал един класик – Стефан Цанев и неговата четирилогия „Български хроники“, каза Терзийски.
Михаела Крумова обясни, че е избрала класически български автори – Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Йордан Йовков, както и една нова книга от български автор – „Пътеписи за душата на България“. „Последната книга по съвременен начин, освен че пресъздава пътуването в страната и има доста хумористични истории, пресъздава и връзката между природата, между нашата вековна история и несъмнено води към душата на България, което в момента е много важно за нас“, обясни кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС.
„Моя любима книга от детството е „Алиса в страната на чудесата“. Дарявам тази книга, защото чудеса се случват не само при децата, но и при възрастните“, заяви Нели Точева, осма в листата на коалицията.
Даниел Александров обясни, че е подготвил няколко книги, една от които е „Тайната библиотека на Леонардо“. „Надявам се и другите хора да оставят книги, да взимат от откритата библиотека и да четат“, коментира вторият в листата на ГЕРБ – СДС.
Кметът на община Кюстендил Петър Паунов благодари за направеното дарение и също даде подкрепа на стойностната инициатива. Той дари последната стихосбирка на известния кюстендилски поет Михаил Калдъръмов.
Христо Терзийски и кандидатите от листата канят всички симпатизанти и граждани да се включат в инициативата и, по модела на много от страните от ЕС, споделените библиотеки да се превърнат в част от ежедневната култура в областта.

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien