Кучетата нахапали жена и дете в Дупница са заловени

Двете кучета, които нападнаха жена през миналата седмица и дете вчера, са заловени и поставени „под възбрана“ от ветеринарен лекар за 14 дни в приюта в Дупница. През миналата седмица, в района на „Тихия кът“ бе нападната жена от бездомно куче, което след обход от ловеца е прибрано. 9-годишно дете пък бе нападнато вчера в района на жк.Химик. „Сигнал за куче, което е нападнало дете е подаден в неделя на телефона на дежурен Община Дупница. Веднага на място е изпратен ловецът за предприемане действия по залавяне на кучето. Потърпевшите не са успели да опишат кучето, което е нападнало детето.
Днес отново е направен обход на района и живущи в района са посочили агресивно куче, което е заловено и сложено „под възбрана“ от ветеринарен лекар за 14 дни в приюта, който ще възобнови работа със седмица по-рано от предвиденото – на 8 март“, уточниха от отдел „Екология“ към Община Дупница.
В жк.Химик не е тайна, че ловецът изпитва проблеми при залавяне на кучета. През миналата година след поредния такъв, упоеното куче е било прибрано от живуща в района и отказала да го предаде, а самият ловец обект на нападки от живущи.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien