КРУТИ МЕРКИ! Общината ще прибира безстопанствените коне в Дупница, яки глоби за собствениците

Крути мерки предприеха от Община Дупница за разрешаване на проблема със свободното пускане на коне в града. От години жителите се оплакват от изскачащи внезапно на уличното платно животни или спокойно пасящи и разхождащи се в района най-вече на жк. "Бистрица". От Общината предприеха мерки за разрешаване на този проблем преди седмица, когато писменно предупредиха всички собственици, че ще следват сериозни санкции. От Общината започнаха вече и да прибират конете, като собствениците им първо ще си платят, а след това ще могат да си ги вземат обратно.

Само за няколко дни са съставени три акта на собственици на коне от служителите от Контролното звено и “Екоотдел” в Община Дупница, информират от кметството. Установени са 14 коня, пасящи в местностите “Жива вода” и “Фандалъка” над жк. “Бистрица”. На място са пристигнали 2-ма от собственици, които са предоставили документи за собственост на имотите и на 13 от конете. На тях ще бъдат наложени санкции от 100 до 400 лева заради липсата на пастири според изискванията на Наредбата за отглеждане на домашни животни.

Другият кон е хванат и прибран от служители на Общината в бившия стопански двор на село Бистрица, където е пренощувал, а на собственикът е наложен акт.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на КРУТИ МЕРКИ! Общината ще прибира безстопанствените коне в Дупница, яки глоби за собствениците

 1. костадин васев // 13.11.2014 в 17:02 // Отговор

  Браво за това че ни писна от тея коне.

 2. ama gi globqwajte po 500-600 vleva 4e sas 100 leva im puka na pulovera.

 3. Анонимен // 14.11.2014 в 0:19 // Отговор

  НЯМАТ ИНТЕРЕС ХОРАТА ДА ПОМНЯТ, ЧЕ НЯКОГА СА ЖИВЯЛИ ДОБРЕ, ЧЕ НЯКОГА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ГОРДА ДЪРЖАВА С АРМИЯ, С ОБРАЗОВАН И НАХРАНЕН НАРОД, С ЦЕННОСТИ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА КОЯТО СЕГА МОЖЕМ САМО ДА СИ МЕЧТАЕМ
  помним И ще припомняме
  А ВИЕ КРАДЦИ – ДЕМОКРАТИ, ПАСТИРКИ, МУТРИ, ТУРЦИ И СОЦИАЛИСТИ
  какво ще остане след вас?
  НИЩО!!!
  ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО И НАТРАПЧИВА МИРИЗМА НА ИЗГОРЯЛА ЧОВЕШКА ПЛЪТ.

 4. „спокойно пасящи разхождащи“ и ДРИСКАЩИ навсякъде животни, можеше да добавите в статията! без извинение!!!
  подобна гледка с такива безстопанствено пуснати четириноги а*кащи животни съм виждал и в триъгълната градинка зад пазара! ОтврАт!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien