Краят на делото Ивайло Константинов срещу Първан Дангов е утре, ама не съвсем

Продължаващото повече от 2 години дело между бившият председател на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов и екскметът Първан Дангов утре трябва да има окончателен резултат. Поне такова трябва да бъде развитието, след последното досега проведено заседание на съда. Както е известно, Дангов поиска да му бъде dangovдадена думата на последното заседание, което е насрочено за 10 часа в петък, след което са пледоариите на адвокатите на двамата. В рамките на до час по-късно, трябва да бъде и произнесена присъдата по иска на Константинов за 50 000 лева срещу Дангов за клевета. Константинов обяви още при завеждането на иска, че спечелената сума ще предостави впоследствие на футболен клуб „Марек“.

Това предвижда сценарият, който обаче може и да бъде променен. Причината е, че от 9 часа утре има свикано заседание на Общински съвет-Дупница, а Първан Дангов е един от 33-мата избраници. Ако той реши да участва в заседанието на ОбС, едва ли ще се яви на делото и то ще бъде отложено за следваща дата, когато ще се сложи точка на спора на първа инстанция с произнасяне на съда.

Ивайло Константинов внесе тъжба срещу Първан Дангов за коментара ,u, че Константинов се е обградил с обръч от фирми. Експредседателят на минипарламента заведе граждански иск за обида, заради изказани в публичното пространство по време на пресконференция реплики „селски първенец" и „дълбоко комплексирана личност".

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien