Краварят от Самораново с нов акт от Община Дупница. Глобяват и пастир, пуснал коне в обработваеми площи

Максимална финансова санкция, описана в Наредбата за опазване на площите за обществено ползване и отдих ще бъде наложена от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев на кравара от село Самораново, който от година тормози съседите си. Zadupnitsa.com нееднократно е информирала за безпрецедентното държане на Б.Дотин.

 18136785_10211281770858761_321951957_nСлед подаден сигнал до Община Дупница за свободно движещи се едри животни в района на територия за отдих (спортен комплекс и детски кът в селото), е извършена веднага проверка от "Контролно звено". На място са установени свободно пасящи крави и бикове, които са собственост на Борис Дотин, жител на селото. Съставен му е акт от служителите на звеното. От началото на годината това е втори за същото провинение и глобата ще бъде в размер на 500 лева, уточняват от пресцентъра на администрацията.
През миналата година, на Дотин са съставени няколко акта за същите си действия, които се обжалват в съда.
Глоба ще бъде наложена и на Г.А. от Самораново за допуснато навлизане на коне в обработваеми земи от жител на селото М.С. и унищожаване на земеделска продукция. След подаден сигнал също вчера, служителите от Контролно звено са установили нарушението и са съставили акт, който ще бъде в размер от 100 до 500 лева. Конкретната сума на акта ще стане ясна в законоустановения срок.

Print Friendly

1 Коментар на Краварят от Самораново с нов акт от Община Дупница. Глобяват и пастир, пуснал коне в обработваеми площи

  1. краварЯ е производна форма на кравар (ед. ч. непълен член). Желателно е и да се членува правилно 🙂

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien