Кръводарителска акция за 14-годишната Габи от Дупница утре

Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при падане от петия етаж на жилищен блок в Дупница на 29 юни, инициира областният управител Катя Димитрова. Тя ще се проведе на 14 юли /четвъртък/, от 10 до 13 ч., в гр. Дупница – в заседателната зала на Общински съвет-Дупница. Осъществяването й ще стане възможно със съдействието на кюстендилската болница МБАЛ „Д-р Никола Василев” и управителя д-р Александър Величков. Кръвовземането ще се извърши от екип на отделението за Транфузионна хематология. Залата се предоставя безвъзмездно от Община Дупница.
Организирането на кръводарителска акция на територията на гр. Дупница се налага, тъй като от 1 юни кабинета по кръвовземане в града преустанови своята дейност. Целта е гражданите, желаещи да помогнат да Габи, да го направят без да се налага да пътуват до Кюстендил.
В момента 14-годишната възпитаничка на ОУ „Евлоги Георгиев”-гр. Дупница се намира в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, където днес ще бъде извършена първата й операция. Кръвта е необходима за евентуални следващи операции.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien