Костадин Костадинов: Славчо Пеев да си подаде оставката

„Аз считам, че е време директорът на театъра да подаде оставка и да си отпочине”, коментира общинския съветник Костадин Костадинов, който даде пресконференция днес, веднага, след официалното изявление на Славчо Пеев по повод неговото изказване. в местния парламент.

 Той призна големите заслуги на актьора за развитието на местния театър и неговото възраждане, но беше категоричен, че Пеев не се справя добре с управлението на институцията. Костадинов отново акцентира върху финансовото състояние на театъра, който получава годишна субсидия от 157 000 лв. и тренда, за период от три години назад. За 2014 година приходите към общинската хазна от представления са близо 40 000 лв, за 2015г. около 20 000 лв, а тази година до настоящия момент те възлизат на 6 400 лв.

 Общинският съветник посочи и вариантите за увеличаване на приходите на театъра, чрез алтернативни представления, поставянето на детски пиеси, създаване на самодейни детски и младежки състави, което е заложено и в Правилника за дейностите на театъра. Той припомни, че е задължително изготвянето на годишна програма на театъра, която се утвърждава от експертна общинска комисия. В тази връзка Костадин Костадинов отправи критика и към кмета, който не упражнява контрол върху културната инстиуция, а в същото време субсидира културни дейности ,спортни организации и социални дейности.

„Аз питам защо има само 1 представление за 9 месеца на местния театър. Миналата година са били 7. Може би липсата на контрол, това, че никой не си позволява да ги критикува, или да им търси сметка, кара директора да си прави каквото иска. Нормално е, „Кучето скача според тоягата”. Когато няма контрол, няма представление. Те казват ние играем две премиери на дупнишка сцена и повече няма да идват хората да ни гледат. Елементарна проверка сочи друго. В Кюстендил за октомври месец имат 3 представления, в Перник са 4. Ние по-некултурни ли сме, или по-прости? Толкова ли в Дупница няма хора, които да посещават театър?”, коментира разгорещено Костадинов.

На пресконференцията той подчерта, че думите му от последното заседание на ОбС, са извадени от контекста на изказването му, и че никога не е имал намерение да закрива театъра или да спира субсидията за култура, спорт и социални дейности, както се спекулира в интернет пространството.

Още по темата: Славчо Пеев: Изказването на Костадин Костадинов е политическа интрига  

                           Актоьрът Иван Иванов с предизивикателство към съветника Костадин Костадинов. Залогът една заплата!!!                  

Print Friendly

13 Коментари на Костадин Костадинов: Славчо Пеев да си подаде оставката

 1. Аз мисля,че Ти Костадинов трябва да си тръгнеш от съветническото място.

 2. Тоя пък тлъст идиот с амбиции за кмет точно ти ли говориш за оставки бе дето нямаш място в този общински съвет и колкото и да се напъваш кмет никога няма да станеш колкото о да те подкрепят разни лизогъзци идиот с идиотите

 3. Ейй шкембар долен такива като теб плевели растуриха и ограбиха държавата

 4. Дупничанин // 04.10.2016 в 9:25 // Отговор

  ако беше отишъл веднъж в живота си на театър или поне веднъж да бе отишъл на стадиона или в някоя от залите РАЗВИВАЩИ СПОРТ в Дупница нямаше да се излагаш по тоя начин, но съм убеден, че момчетата и момичетата от СК Патриот или тези от СК Гладиатор ще ти покажат на практика какво работят и защо се дават супсидии, а и не е лошо да се запознаеш с наредбата в общината – щото точно за спорта се дава за постигнати резултати … а за театъра ше ти съберем пари да отидеш за да видиш какво работят .Това, че не разбираш нещо не значи, че другите не го разбират – Идиот .

 5. Господи слез да си прибереш вересиите. Много работи и папка момчето. То му личи отвсякъде като го погледнеш и чуеш.

 6. гражданин // 04.10.2016 в 12:34 // Отговор

  Г-н Костадинов, Вие в качеството на какъв се изявявате, че да закривате спорта и културата в града? Защо решихте, че културата и спорта пречат на развитието на града? Може би трябва да се преразгледа вашата дейност в общинския съвет, да се намали заплащането на общинските съветници и средствата да се пренасочат за провеждането на нови културни мероприятия!

 7. гражданин // 04.10.2016 в 13:20 // Отговор

  Г-н Костадинов, смятам, че Вие и местния общински съвет е време да прочетете правилата и методиката за делегирания бюджет в културата и спорта, вместо да се чудите какви глупости да измислите и да обсъждате. Делегираният бюджет в тези сфери се определя в Народното събрание, а не в местния парламент! В качеството на какъв се изживявате, за да променяте законите в държавата?

 8. В.Младенов // 04.10.2016 в 13:41 // Отговор

  Интересно изказване, а къде беше той по времето на мутрите в Дупница?
  Защо тогава не направи такова изказване а сега скача на артисти и спортисти.
  Не те донесоха славата на Дупница като град на мафията.
  На простия човек му дай власт !!!

 9. Kostadinov-naglec dolen i bezochliv, s otricatelen koeficient na inteligentnost-zamulchi i se priberi v dupkata ot koyato si izlyazal!Za nego kultura e da se napie na koncert na Rado Shisharkata…

  Peev I ostanalite ot dupnishkiya teatar pravyat chudesa i slavyat Dupnica i Bulgaria po sveta-gordost za grada!

 10. Г-н Костадинов, не съм ви виждала да посещавате постановки на театъра. Ако такива „разбирачи“ и „културни“ личности като вас продължават да се множат наистина ще фалират всички културни институции. Подарете билети на социално слаби ученици, помогнете на театъра с реклама, ходете на постановки със семейството си. Хем и приходите ще нарастнат, хем и в този изпростял град може да пламне искрица надежда за духовност.

 11. Статистиката на Коце е стряскаща, но вярна. Наистина защо няма представления, както в Кюстендил или Перник. Защо театъра има само една изява до сега? На месец трябва да има поне по едно на седмица, а те нямат и едно за тримесечие. Коце е прав! Да се стягат и да работят за Дупничани, а не да ходят по екскурзии.

 12. Анонимен // 05.10.2016 в 9:42 // Отговор

  И да обяснявате, няма да разберат! Хората се хващат за думата, а умишлено или не, не забелязват истината. Според мен сте прав, погледнато икономически, в крайна сметка Вие сте председател на икономическата комисия.. Желая здраве и ползотворна работа!

 13. Обругавате човек, който казва една истина. Много грозно, но характерно за града. Жалко!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien