Костадин Костадинов: И аз, и СДС – Дупница имаме вина за резултата

Г-н Костадинов, как ще коментирате резултата от изборите и изявлението на председателя на ДСБ, че вашите избиратели ги няма в броя на гласувалите за РБ и трябва да подaдете оставка. Всъщност от каква позиция трябва да подадете оставка, какво визира г-н Табаков?

– Резултатът на РБ в община Дупница бих определил само с една дума: катастрофален. Защо? Първо, защото общинският резултат е под националния, което във всяка сериозна партия се води сериозен минус. Второ, защото сумарният резултат на РБ и СДС на местните избори надхвърля 2000 гласа, а сега са под 1000. Защо? Коя е причината? Този отговор дължат местните председатели на РБ.

Какво мислите за изявлението на председателя на ДСБ, че вашите избиратели ги няма и трябва да подавате оставка?

– Председателят на ДСБ – Дупница? Кой е председател на ДСБ – Дупница? Доскоро на сайта им стоеше Стоян Шушков, пък се появяваше една възрастна жена, Кацарска. Преди сегашните избори с пълномощно се появи Ани Вакъвчиева за председател, пък след три дни я сменили с нашия бивш колега Ники Табаков – барабанист, бивш председател на "Зелените". На откриването пък се появи едно младо момче и т.н.

– И все пак не казвате нищо за потърсената Ви отговорност. Това, че е млад, въпреки че е по-възрастен от вас, и иронията, която влагате не омаловажава факта, че е председател на ДСБ.

– Въпросът Ви ме разсмива. Председател на ДСБ? ДСБ няма, и то не само в Дупница, а в цялата област.

Това е несериозно!

–  Добре , може би има. Но със сигурност няма нито един общински съветник от ДСБ в областта.  Когато аз ръководех предизборни щабове в последните три избора, и то в три различни коалиционни формати, резултатът ми никога не е бил под 10%.

Радвам се. Посмейте се , но отговорете. Не се ли чувствате  отговорен и Вие  като част от екипа за постигнатия резултат, и от каква,точно, позиция трябва да подадете оставка? Какво има предвид г-н Табаков, че не става много ясно. От председател  на ОДБ, от председател  на икономическата комисия или нещо друго?

– Впрочем, точно инфантилното и шизофренно държание на ДСБ,  както на национално, така и на местно ниво, доведоха до този срамен резултат за Трайков.

Значи, Вие нямате вина за този резултат. Така ли да разбираме?  Вие в лицето на  СДС, не Вие лично. Или ако искате може и лично .

– Разбира се, че и аз, и СДС – Дупница, имаме вина за резултата. В петък, на разширено областно съвещание на СДС, което ще се проведе в Дупница и на което ще присъства Божидар Лукарски и други ръководители, ще направим анализ на изборите и на резултатите. За да стане по-ясно защо е такъв резултата, ще изтъкна основната според мен причина. И тя е, че в РБ съществуват огромни, бих казал непреодолими, вътрешни различия. Както на национално, така и на местно ниво. Разединението винаги е обречено на неуспех. Обединението е това, което дава импулс за съзидание. Вижте ПФ на национално ниво. Вижте ОДБ на местно. Мен ме е срам да погледна хората ни в очите. 4,61% ? Да ни победят ПФ, Марешки и други подобни, които до вчера ги нямаше на политическата сцена …. А новият председател,  Табаков бил доволен …

 В заключение, когато говорех за оставки при откриването на кампанията, то исках по-скоро да поставя програма – минимум за предстоящите тогава избори. Така се прави в нормалните партии. Но Табаков няма от къде да ги разбира тези работи.

– В крайна сметка държите ли, че трябва да се подават оставки? Особено  когато условията,  при които това да се случи бяха поставени от Вас, без да са обсъдени с председателите от РБ и дори на форума, на който Вие го съобщихте, те бяха видимо изненадани.

Оставката е морален акт. С нея вие казвате: Аз не успях. Отстъпвам, за да дам възможност на друг да ръководи в името на партията. И отстъпвате. Но не да се отлюспите, започвайки нови проекти и създавайки нови партии. Както впрочем сега действа Радан Кънев. Както направи Костов. А и много други. Колкото до местните председатели , претенции мога да имам единствено във формат СДС. И ще го направя в петък. Останалите , вкл . Табаков, оставям на съвестта им.

– Продължавате да не давате отговор за поисканата ви оставка.

е се опитавм да се измъкна, занете , че не е в стила ми. Просто няма какво да кажа. Аз съм редови член на СДС и не мога да подам оставка , като такъв.

Print Friendly

5 Коментари на Костадин Костадинов: И аз, и СДС – Дупница имаме вина за резултата

  1. А ти Костадинов колко партии смени като „редови“ член? СДС, Народен съюз, ОДБ, ББЦ на Бареков и накрая пак СДС? Май изпуснах още някоя ти си политически бежанец обикаляш навсякъде. Сега какво следва Патриот или при Слави?

  2. ei debela svinio maxai se ot tam

  3. И Костадинов и Табаков обиколиха де що има партия пред закриване в Дупница. Политически клошари сте господа, освен за майтап за друго не ставате.

  4. мазник не може да искаш оставка на театрали като си празен

  5. e debelak kato ti poizkaha pari za glasove ti skri parite za sebesi eee sa zakakvo se obviniavash

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien