Косене, рязане на изсъхнали дървета и почистване на нерегламентирани сметища започват от април в Дупница

От началото на месец април ще започне косенето и почистването от храстoва растителност на територията на община Дупница. С приоритет ще бъдат обработени Еврейските гробища и скатовете, след което ще се продължи с жилищните комплекси и храсти по главните улици. От отдел "Екология" ще започнат и кастренето на дървета и премахването на изсъхнали по заявления на граждани с нормализирането на времето и температурите.
От отдел "Екология" съвместно с фирмата по сметосъбиране направиха проверка на локалните нерегламентирани сметища с едрогабаритен отпадък – строителни отпадъци, мебели и други. Ще бъдат предприети действия по почистването им. Жителите, които възнамеряват да извършват дейности свързани с ремонти и подмяна на мебели и друга едра покъщнина да се консултират с отдел "Екология" за изхвърлянето им на телефон 0701 5 92 48.
Проверката, установи, че е постоянно изхвърлянето на всякакви отпадъци в коритата на реките и деретата в града и селата, както и покрай пътищата, които не само, че тровят природата, но и загрозяват районите и ще се предприеме също почистване. Призоваваме жителите на община Дупница да изхвърлят отпадъците на регламентираните места.
Традиционното измиване на улиците пък е планирано за периода от 2 до 5 май.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien