Комисия ще определя кои да живеят в изграждащите се в Дупница социални жилища

Първата копка на социалните жилища в Дупница бе направена през месец юли 2014 година. Срокът за построяването на комплекса е 7-месеца и би трябвало през април или най-късно май тази година жилищата да са завършени.

index

 

Проектът “Дом за всеки” предвижда изграждането на 150 апартамента със средна площ 66 кв. метра, разпределени в общо 15 едно- и многофамилни сгради на терена на бившите казарми. В тях ще бъдат настанени 460 човека, които отговарят на критериите за подбор на целевата група по проекта и са с доказани жилищни нужди. Близо 6 млн и 400 хил лева бяха отпуснати само за строежа.

На последната сесия на Общински съвет Дупница бе взето решение Комисия да определи кои да бъдат настанени в жилищата. В Комисията ще влязат 5-ма общински съветника, 3-ма представители на Общинска администрация и един представител на неправителствена организация.

Print Friendly

3 Коментари на Комисия ще определя кои да живеят в изграждащите се в Дупница социални жилища

  1. не 460 човека а 460 цигани.. дайте да си говориме на български.. ;))

  2. Настанете тия от катуните при Отец Паисий, а къщите бутнете и разширете платното и паркинга пред блоковете.

  3. Няма лошо, дори и цигани да са, но да са разбрани и добри хора, не когато ги настанят да изпотрошат и откраднат всичко, както се случва обикновено, все пак и от тях има някои, които са поне малко хора и могат да се оправят с леко побутване

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien