Комисия към Община Дупница ще обходи селата, търси възможности за финансиране по европрограми

 Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев разпореди сформирането на комисия, която да обходи всички села в общината. В нея влизат замeстник-кметът Крум Милев, директора на дирекция „Устройство на територията и Строителство“ в Общината инж. Серьожа Котев, началникът на отдел „Строителство“ инж. Иван Бельов и служители от други отдели.

 „Подтекстът е само един. Правим предпроектно проучване, което да ни послужи за кандидатстване по възможните национални и европейски програми. Прибягнахме до този ход, тъй като знаете, че община Дупница не бе включена към селските региони и това не ни дава много възможности за работа в тези населени места. Насочили сме се към конкретни неща, за които да се опитаме да намерим финансиране – най-вече за подмяна или изграждане на водопреносна и канализационна мрежа. В тази насока за селата Бистрица и Самораново вече имаме проведена процедура за изпълнител. Вторият пункт, на който сме се спрели е пътната инфраструктура. Парите от бюджета по това перо не стигат и за две улици в Дупница, а какво остава да асфалтираме улиците на 16 села, където живеят над 10 000 човека“, обясни Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Комисия към Община Дупница ще обходи селата, търси възможности за финансиране по европрограми

  1. Що ни будалкате бе.Вместо похарчените грешни пари за разни проучвания за депа и други глупотевини да бяхте оправили до сега поне пет села!!!! Тъпаци тъпи!!!!Никой вече не ви верва!!!! И сто срещи да направите се тая…. айде изчезвайте от там и тая тъпа комисия е толкова смешнаа!!!!

  2. Прав си за грешните пари пич много си прав. Ама питай за това Вергил Кацов който ги прокара с неговите патерици в общинския съвет. Джерманец си така че поинтерсувай се малко. Старогражданинът ще ти обясни подробно

  3. Вместо въпросният Пешо да хули може и очите си да поотвори. Всичко което се прави за града трябва да се адмирира. Ама типично в стила на нас дупничани къде е по-интересно да злорадстваме.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien