Комфорт в градските автобуси и приемливи цени иска кметът Чимев

Срещи с местните превозвачи започват от следващата седмица в Община Дупница, информират от пресцентъра на кметството. По настояване на кмета инж. Методи Чимев, ще бъдат канени фирмите, извършващи транспортни услуги от градските и междуградските маршрутни разписания. Повод за това е подготвяната в момента процедура по провеждането на конкурс за превоз на пътници. “Искаме да чуем мнението, предложенията и да коментираме критериите с тези фирми. Те са хората, които са не само от града, но и са преки изпълнители на тези дейности. В момента изготвяме цялата документация по условията и критериите за участниците. Лично аз ще държа на комфортните условия за пътуващите, и разбира се приемливи цени”, коментира инж. Чимев.

Конкурсът е “Извършване на обществен превоз на пътници по автобусните линии от общинската, областната и републиканска транспортна схема, съгласно маршрутните разписания от квотата на Община Дупница”. На една от първите сесии през новата година ще бъде внесена цялата документация в Общински съвет за разглеждане.

Не е тайна, че гражданите с основание недоволстват от малките автобуси, които се използват за превоз, но договорът е сключен преди 10 години. Повечето са и доста стари возила, които със сигурност няма да бъдат допуснати до участие в конкурса. Допълнително ще бъдат обявени изискванията за самите автобуси, които да извършват транспортните дейности, както и срокът, за който ще бъде сключен договорът.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на Комфорт в градските автобуси и приемливи цени иска кметът Чимев

  1. Чимев и ние искаме ама шофьорите не искат. Билети не дават тъпчат ни като сардини че и возят с микробусчета даже не и автобуси за каквито ги водят. Ще видиме какво ще измислите

  2. Бъркаш приятелю. Плащаме за да ни тъпчат като копърка в консерви. И се държат и псуват като хамали. Натискай ги с автобуси на не повече от 4-5 години да ни возят и да има за инвалиди.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien