КОМЕНТАР! Щеше да е смешно, ако не беше тъжно! Съветник от Дупница гласува „За“, но бил…“Против“. „Объркал“ се

Ще последва ли нова жалба на жалбата, че всички от БСП са се объркали сега.

Общински съветник от БСП в дупнишкия парламент влезе в дупнишкия политически фолклор, след като изпадна за пореден път в комична ситуация. Новоизлюпеният политик, който е част от областното ръководство на партията внесе искане в ОбС, с която иска… поправка в докладната за приемането на Големо село към община Дупница, като част от процедура по провеждането на референдум за отделяне на бободолското село. Преди няколко месеца той втрещи всички в залата, позовавайки се на експерти от заседание, на което присъствал, че Дупница е на последно място по усвояване на европейски проекти в Югозапада, а още повече, че Дупница е лидер в областта.

Общинският съветник гласува "За" присъединяването на Големо село на сесията преди седмица и реално неговият глас се оказа решаващ решението да мине. Именно 17 гласа бяха необходими, като точно толкова общински съветници дадоха възможност процедурата да продължи. Другите трима от групата на БСП гласуваха Против. Любопитното е, че гласуването бе направено два пъти, а на самата сесия имаше точно две докладни.

Общинският съветник дали под давлението на сърфирането във виртуалното пространство по време на изключително важната точка или по друга причина, но гласува "За", с което изненада всички в залата и особено своите от групата на БСП. Ошашавен, на младия политик му се наложи в продължение на няколко минути да изслуша забележките на своите съпартийци, придружено с телефонни обаждания и след около 10-ина минути тръгна на кръстоносен поход, първо до юриста на Общински съвет Милен Попов, а след това и до председателстващия сесията Йонко Гергов с искане да се върне отново разглеждането на докладната за Големо село, защото се "объркал". Самата тема бе дискутирана повече от час с множество изказвания За и Против, но явно въпросният съветник бе ангажиран с "далеч по-сериозните" теми в социалните мрежи. През това време вече разгорещено се коментираше темата за общинска болница и назначаването на временен управител, а суматохата в редиците на БСП-Дупница продължаваше.

Несериозното отношение сред съветници се е забелязвало и преди, като не един и два са били случаите, когато за една и съща докладна съветници са гласували едновременно За, а после Против и се е налагало ново прегласуване. Политическият дупнишки фоклор помни и случай на бас между съветници, когато загубилият е гласувал За своя опонент, макар да е обявил позиция Против.

Zadupnitsa.com запазва толерантност към съветниците с неназоваването на имената им, засега. Идеята е да спестим срамът им. Напомняме на избраните от народа парламентаристи, че присъствието им в залата веднъж месечно и не лошата заплата, която получават не е единственият им ангажимент. Хубаво е да си припомнят клетвата, която са полагали, да си припомнят, че са избрани от хората, и трябва да работят за хората и общината. За целта могат да идват на сесиите с "написани домашни", а не само за отбиване на номер, да бъдат съсредоточени през тези 2-3 часа и оставят фейсбука през това време. Или е много това…

Print Friendly

2 Коментари на КОМЕНТАР! Щеше да е смешно, ако не беше тъжно! Съветник от Дупница гласува „За“, но бил…“Против“. „Объркал“ се

  1. Въобще не се е объркал… Дори от групата на БСП му казаха, цитирам: „Свали си ръката бе, ние сме против!“, той си я свали и същевременно вдигна другата!

  2. БЕЗМОЗЪЧНО ПРОТЕЖЕ…КАКВО ОЧАКВАТЕ !!!!ВЗЕМАТ СИ ЗАПЛАТКАТА,ПЪК ПОСЛЕ СЕ ОБЪРКАЛ…АЙ СИКТИР,АМАН ОТ ТАКИВА ИДИОТИ!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien