КОЛЕДЕН ДАР! Община Дупница получи първи в България супермодерен бус за деца и инвалиди

Община Дупница получи безплатен микробус с пробег от едва… 400 метра по проект за социално включване. Ключовете от возилото връчи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на ръководителя на проекта в Дупница Нина Александрова. Министър Калфин подчерта, че големият мащаб на проекта ще позволи на общините да осигурят на семействата и децата в нужда интегрирани услуги, адаптирани за всеки отделен случай. Проектът се реализира със заем от Световната банка в размер на над 61 млн. лева.

Специализираното возило е оборудвано с автоматична електронна инвалидна рампа, подвижни степенки и други удобства. Първият от общо 44-те возила бе доставен тази сутрин в Дупница. Кметът на града инж. Методи Чимев веднага след като прие уникалното возило се запозна с възможностите му, тъй като до сега в Дупница не е имало подобен автомобил.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОт пресцентъра припомнят, че общият брой на специалистите, които ще бъдат назначени по този проект в Дупница са 68. До настоящия момент по този проект работят 30, като поетапно до ноември ще бъдат разкрити още 38 места за различните услуги. "Изключително удовлетворен съм от тази придобивка. Тя ще улесни много всички ни в работата със семействата и децата в общината. Благодаря на колегите, които работеха и продължават да работят по този проект. Услугите са изключително важни, а не е за подценяване и фактът, че се разкриват не малко работни места на фона на цялостната безработица в страната и това няма как да не носи задоволство", коментира инж. Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien