Кой ще е новият кмет на Дупница? (АНКЕТА)

Местните избори наближават, а с това и коментарите за свършеното досега и какво не е направено. Темата За и Притов един кандидат а кмет е водеща във всички нселени места, където през есента ще се проведат изборите за кмет. Не отстъпва и Дупница, където агитацията реално вече започна.

Най-интересно винаги е било при изборите за кмет. Станаха вече ясни и имената на някои от тези, които ще се борят да седнат в креслото на кабинет №1 в сградата на Общината.

Д-р Иван Ибришимов вече официално е претендент за поста. Формално той се издига от Инициативен комитет, но е кандидатът на БСП. Първи, разбира се, zadupnitsa.com разкри, че бившият депутат от левицата ще бъде издигнат за кмет, а не спряганият от всички лидер на партията в града Станислав Павлов.

Все още се чака последната дума на настоящия градоначалник инж.Методи Чимев дали ще се кандидатира за втори мандат. В ГЕРБ всъщност трудно биха намерили алтернатива на него и не случайно на партийните им събрания липсваха други номинации, явно осъзнавайки, че за разлика от групата им съветници в ОбС, Чимев направи не малко неща.

Интересно е името на Даниела Ушатова, която е спрягана за кандидат от лявата иначе АБВ на Георги Първанов. Тя е бивш зам.кмет по времето на Атанас Янев и реално една от малкото в този екип, който се опитваше да работи и прави нещо. Все още официално не е оповестено, че тя ще бъде номинацията на президентската партия.

Д-р Кирил Кирилов пък е желан от Реформаторите в борбата за кметския пост. Досега той не е афиширал амбиции в политиката, но очевидно ще разчита на името си, за да привлече колкото се може повече гласове.

Сред спряганите имена в кметската надпревара са тези на Йонко Гергов и Костадин Костадинов. Първият вече се е явявал, докато за Костадинов това ще бъде първи опит, ако реши да се хвърли в борбата.

Разбира се, докато не бъдат официално обявени всички имена, са възможни всякакви промени, както и броя на кандидатите да се увеличи.

Любопитното е, че досега резултатите от всички анкети свързани с избори – местни и национални, излизат с изключително голяма близост до реалните, като отклоненията са от порядъка на само процент. Статистическата грешка позволява 4-процентно отклонение, но резултатите от анкетите ни досега се доближават на по-малко от процент до истинските.

Ако искате да изкажете мнение за един или друг кандидат, можте да го направите във форума под тази статия. Разбира се, нека запазим добрия тон и коректния дух.

Гласувайте в нашата АНКЕТА по темата, която можете да намерите под рекламите вдясно.

Print Friendly

73 Коментари на Кой ще е новият кмет на Дупница? (АНКЕТА)

 1. НОВИЯТ КМЕТ ЩЕ БЪДЕ ОТ ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ,ДОСЕГА НИКОЍ НЕ ПОКАЗА ЧЕ МИЛЕЕ ЗА НАРОДА.ОСОБЕНО ЧИМЕВ ТРЯБВА ДА СЕ УЧЕШЕ ОТ АТАНАС ЯНЕВ ,КОЍТО НЯМАШЕ ПРИЕМЕН ДЕН И ПО- ВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ ПРИ НЕГО,А ПРИ ЧИМЕЕВ ТРЯБВА ДА ЧАКАШ ЕДИН МЕСЕЦ ДА СПОДЕЛИШ ПРОБЛЕМИТЕ СИ.

  • Политичен фронт // 07.07.2015 в 15:20 // Отговор

   И кой е този Патриотичен фронт в Дупница, тези дето бяха с Бареков а после прелетяха до Валери Симеонов, сега при кой ще са, където има кинти може би ?

  • И като влизаше при Янев вътре кой те посрещаше? Галев или некой от бандата му?

 2. Това е най успешния кмет на Дупница и го отчитат всички. Градът не се е развивал така от времето на Панчо. Пожелавам му успех и да продължава така да строи и работи за града

  • И кое по-точно се разви,че нещо не се сещам? Смениха здрави плочки с нови и то некадърно,града е целия в дупки,дето почнаха да позакърпват предизборно,няма вода, разпродадоха града на чуждестранни вериги и лафка.Я ме подсетете нещо,което да се е развило?

 3. Я че гласувам за Киро зверо.

 4. Глупости говорите. Дани Ушатова се доказа като специалист, експерт и професионалист. Чимев какво направи толкова за Дупница,а? Ибришимов пък се провали като депутат-гласува за Пеевски да е шеф на ДАНС, и ЕДИНСТВЕН гласува за увеличение на заплатите на депутатите, защото имал висок стандарт на живот. Наглец до дупка. И в БСП го разкриха, че е послушник на Мая Манолова и ДПС. Така че алтернативата е ясна- Ушатова и АБВ. За да не дадем Дупница да се иправлява от Кюстендилските депутати

  • Каква Ушатова бе алоооо…. кой закопа общината за 10 години напред? Направи си комисионите и си би шута у София на спокойствие да си ги харчи.

 5. За или Против // 07.07.2015 в 13:06 // Отговор

  Хората имат право да изберат своя фаворит , НО разумът трябва да надделе в тази изключително важна за дупничани кампания. Мисля, че на всички ни е ясно какъв е пътя на България , респективно и на Дупница, той е към Европа и факт е , че този път спира в момента в който бившите кумунисти влязат във властта . Това, което си причиняваме, граничи с мазохизъм и е крайно време да проумеем без емоции и пристрастия, че бъдещето на България и Дупница е в ръцете на дясномислещите и европейски ориентираните активни граждани. В този смисъл, да продължаваш да гласуваш за най-бързо изчезващата и разпадаща се партия БСП е равносилно на безумие, те дори и кандидатите и не щат да се явяват от нейно име а острието им Мая Манолова търси спасение като омбудсман. Изборът в дясно е между Реформаторският блок и ГЕРБ, като двете са много различни, като генезис, структура и същност. Диктатурата в ГЕРБ е в коренен противовес с крайната демократичност, публичност и обществено обсъждане на проблемите в РБ, като това е доказателство за различието на симпатизантите им : боготворящите началника в София от една страна и лудите глави, свободомислещи и на моменти крайно десни хора желаещи да променят света. Лично аз ще избера да бъда като вторите и колкото повече хора споделят тези принципи, толкова по-бързо ще успеем да надживеем робското мислене в българина и ще се противопоставим на налагания 25 години модел на “ избирам между по-малкото зло“ ГЕРБ или БСП , сега вече освен зло има и друга алтернатива.

  • Поздравления!
   Къде сте Вий умни хора,та оставяте да ни управлява това божество?

  • Те го и тоя ръбар… Ма ръбовете ще се разпаднат до изборите бе, вече се ритат по места.

 6. Кажете ми по-успешен и кадърен кмет от Методи Чимев? Няма. Дупница има истински кмет и съветници криваци гонещи лични и партийни интереси. За Чимев ще гласувам но за съветници никогаш.

 7. Стига стари муцуни.Доктор Кирилов е правилния човек.Трябват нови необвърАни с политиката дупничани

  • Аман от доктори – кметове. Панчо, Соколето, Дангата – достатъчно некадърници минаха.

 8. Кандидата на съучениците коѝто и да е той. Ибришимов се надява Манолова да стане омбудсман и да освободи място в парламента.Другите са на олимпийски принцип, важно е участието, а не резултата.

 9. Глас народен...... // 07.07.2015 в 13:30 // Отговор

  Само се моля да осъзнаят хората какво наистина ще бъде полезно за Дупница а не за техния личен интерес и тогава изборът ще бъде лесен и очевиден. Не вярвам някой да иска да продължава България и Дупница да се въртят като куче дето гони опашката си , вместо всички заедно да се обединим и да вървим в посоката която сами сме си избрали.

 10. Д-р Кирил Кирилов!

 11. през последнте 25 години всички предишни кметове да бяха направили и половината от направеното от МЕТОДИ ЧИМЕВ сега ДУПНИЦА щеше да бъде рай желая успех на престоящите избори на г-н ЧИМЕВ и му пожелавам кметуване до дълбоки старини

 12. Най добрия Методи Чимев!!!

 13. Уважаеми, дупничани Дупница има кмет и това е инж.Методи Чимев.Човекът, който е единственият кмет, който сложи климатици в театъра в Дупница. Човекът, който погаси дълга на община Дупница, оставен от бившият кмет издигнат от Братя Галеви и от момченцата, които имат желание да се кандидатират за кметове на Дупница. Момченцата, които не са дали нито една стотинка за този град. Инж. Методи Чимев е човекът, който е сред хората .Няма мероприятие,на което той да не е присъствал. Инж.Методи Чимев е кметът на Дупница!

  • Глупости на търкалета // 07.07.2015 в 15:28 // Отговор

   Пълни глупости, само гепене от еврофондовете и супер некачествени и безумни ремонти. Справка: днес ми направи впечатление новият парапет при подлеза на светофарите , старият откъм полицията е в пъти по-качествен от „новия“ по проекта за новия център, и със всичко останало е така, павета, плочки, асфалт……….само комисионните са качествени .

   • Другарю Глупости на търкалета, от фондовете крадяха вашите червени муцуни Янев, агент Тони, Данчо Тъпото, Ушатова и разбира се най-много лапнаха червените бандити Галев и Христов. така че по-полека с гепенето, немате равни там.

 14. Този кмет направи толкова колкото досегашните не са общо направили.Но икметкметът при който най трудно се влиза за да говориш с него.Ако иска да остава кмет това трябва да го промени,а не секретарката му да вика само сряда след две три седмици

 15. Какво толкова много е направил,покажете го? Градинки,чешмички,ала-бала и другите правиха.Но,ако е вярно,че е изплатил дългът на общината шапка му свалям.Направо -Премиер,бат Бойко да си търси друга работа!

  • e mnogo si tap, Vanka. Opravq celi kvartali, napravi 150 jilishta za balgari, osiguri pari za sportnata zala’ varna nad 15 miliona leva ot dalgovete na Galevi… Da prodaljavam li

   • Парите за спортната зала ги осигури ИБРИШИМОВ и има документи за това,Проекта бе направен отдавна!

    • Парите знаем как бяха уредени, а една от уговорките бе да се натрупа дивидент за Ибришимов. Знае се всичко. За съжаление трябва да се признае, че заслуга има българин в ДПС…мдааа Така че не го правете актив на Ибришим ага, моля, моля

    • Кондьо Ибришимов не знае къде е спортната зала, осигурил бил парите 🙂 А как осигури парите да си купи хижата на Паничище?

  • Покажете му на другаря безпаметен изровените като след бомбардировки улици и площади, които оставиха след себе си бандитите и 25 милиона които откраднаха за 4 години. Нямаше даже улично осветление, контейнерите преливаха, защото не се плащаше на фирмите, а общината работеше на агрегат, защото не си плащаше тока. И имате наглоста да питате какво е направено! боклуци червени!

 16. Разбирам всички други, само не и тоя смешник Кирилов – Кире Дзверо. То е ясно, че зад гърба му е Круме Бонев и искат да продължават да източват общинската болница. За тия, които не знаят, и особено за „божествата“ от Реформаторския блок, Кирилов и Бонев са СОБСТВЕНИЦИ на Медицински център АСКЛЕПИИ. Кире Дзверо беше зам.директор на общинската болница, а сега заместник е Круме Бонев. Пълни айдуци. Заедно със Славчо Павлов, незаконният наемател на читалището, който заради печалби затвори входа на театъра. ВЕЛИКИ РЕФОРМАТОРИ!!!

  • Астра плюс // 07.07.2015 в 16:39 // Отговор

   Точно такива коментатори човек с кеф да ги заплюе. До сега всички спазват добрия тон и извенъж се появява един лайновоз и почва да пръска навсякъде. Тоя бил такъв , оня бил онакъв и нищо общо с истинта ама той да си изпръска лайната и да осмърди форума. Ето от такива трябва да се оттървем , драги ми избиратели, без значение чии привърженици сте – заплюйте помияра иначе ще осмърди града. Акой е Кирил Кирилов , говорят неговите безбройни пациенти, реномето му и хилядите на които е помогнал. За д-р Бонев не знам да е кандидат но само бих се гордяла с него а Славчо може да е пример на всеки с безбройните благотворителни инициативи в които е инициатор и участник, какъвто би трябвало да бъде всеки един работещ в името на обществото.

  • Кире дзверо е лимонка на Бонев и схемаджиите около него. Обаче ще си останат само с мераците 🙂

 17. Е най- безидейния и не ориентиран кмет. Извинявам се ориентиран е в далаверите и в собствения си интерес. Където има възможност за гепене е там – някое европроектче,комисионна,покрай фут. Отбор черно тото, той е кмета на далаверите. За другите неща не го търсете

 18. Троловете са изпълзяли и се чудят как да оклепят Чимев. Човека е с много успешен бизнес и се е доказал че не участва в схеми. Дори Мая Манолова го признава а тя е готова да излъже само и само за да успее, но вие се чудите как да го натопите. Хората все пак не са овце, за да се водят по подобни твърдения. Има и той негативни черти, но е най-добрият кмет който сме имали досега. Негативните черти ги свързвам със слаба администрация, тромава и корумпирана или напълно некадърна.

 19. З.Данаилов // 07.07.2015 в 18:25 // Отговор

  Защо всички които подкрепят Чимев са анонимни.От всички кандидати които са изброени само един двама стават.

  • Поздрави на червените тролове! // 07.07.2015 в 21:28 // Отговор

   Ти с личната карта ли си на аватара, тъпак? Добре,заклевам се, аз се казвам Иван Иванов, приятно ми е.

 20. тумбстоун // 07.07.2015 в 18:44 // Отговор

  Чимев е кадърен и много добър кмет,Но… Слаба група общински съветници го подкрепяха. ГЕРБ съветниците с изключение на Асенчо Пилев до един бяха некадърни и некомпетентни. Чимев сам трябваше дассе бори. С подобна листа положението ще е същото и ще дърпа кмета назад. Колко пъти от некомпетентност го бламираха,а? Фулев, Гущеровата сестра дето ррае като риба и другите на които името не им знам дори. Чимев е силен кмет, но няма добър екип от съветници

 21. Ибришимов е истински дупничанин от стар дупнишки род. Доказа се като много успешен депутат и помогна на Дупница за 100 неща. Той е истински и непоклатим мъж на който може да се има доверие, защото няма да бъде маша в ръцете на никого. УСПЕХ

  • С кое се доказа като депутат, бе, леке червено? С избора на свинята за шеф на ДАНС или с единствения глас за увеличаване на депутатските заплати, защото стандарта му на живот изисквал двойна заплата

 22. Поздрави на червените тролове! // 07.07.2015 в 21:26 // Отговор

  Естествено, че за Чимев. Всеки НЕЗАВИСИМО мислещ дупничанин с коеф. на интелигентност над 80 ще избере Чимев. Червените газ пикаят и с циганите няма да могат да вземат изборите ПАК!

 23. Че се прави нещо за града е факт. Има сериозен напредък в културния живот на града. Но лошото качество на ремонтите и безстопанственото отношение на общината е също явно. Не правят нищо за опазване на направеното. Вместо да поливат зелените площи ги оставят да изсъхнат. След това дават пари за нови дръвчета. Да не говорим за кражбите от самия площад. Нали има видеонаблюдение, охрана…Не потърсиха сметка и за калпавите плочи, които се изпочупиха за няколко месеца. Пълно безвластие е в града. Малко настрани от площада се започва с мърсотията. Особено по крайните квартали. Няма глобени за замърсяване, за неспазване на обществения ред. Гърми музика до 3 часа под кметските прозорци, ж-ка „Бистрица“ се озвучава редовно в летните нощи, но местната власт и полиция е сляпа и глуха.

 24. За ужас на червените хмери, техните тролове и останалите дупнишки псевдополитици-далавераджии – Дупница отново ще има най-свестния и работещ кмет, а именно: новият стар кмет ще бъде Методи Чимев. Успех, кмете!

 25. Основният проблем сам го казваш-безстопанственост,за някои имаш основание,но за по-голямата част от цитираните оплачи се в полицията. Там са обаче събрани само за заплати и да се напиват всеки петък в върбата.С Гъкъбов преди и Динев сега какво очаквате.Те са безгласни букви и некадърни.Динев дори е по зле и от Раде на Кат,а това е вече смущаващ факт

 26. Чимев кмет и пълна смяна на съветниците. Този дебелия – Костадинов ли? Никога и никъде. Само муфтят с Лефтеров. Чимев е сам и е войн.

 27. Кой-Иван Ибришимов, няма да бъде маша в ръцете на никого-съмнявам се?Е, само той ли е от стар дупнишки род? Какво е направил толкова за Дупница?

  • Ами направи това, че освободи общината от собственост в Паничище. Пладнежки грабеж се казва, но за комунягите е обичайна дейност.

 28. Иван Ибришимжв -кмет!!!!!!??????? Ужас, ако той стане кмет на Дупница-по -добре да се махаме от града!

 29. Би било добре ако анкетата не се манипулира

 30. Първан Дангов трябва да е кмет! Това е Кмета изправил се сам и прогонил мутрите Галевци от Дупница. Шапка му свалям и Господ живот и здраве да му дава!!!

 31. Тази анкета е тотално манипулирана! Гласувах за д-р Ибрашимов, като видях преди това колко са гласували за него, но вота ми се отче за Чимев. А, така се печелят и изборите с тотална манипулация и тролове неуважаващи себе си и плюещи, без да спират.

 32. Като чета коментарите, започва да ми се гади.Ако това са видните гласоподаватели-Господ да ни пази.Всичко се дави от злоба и малодушие.Прост народ-проста държава.И да има желаещи да променят нещо в този град в положителна посока…..път без изход и то благодарение на жалки душици…..

 33. Ангел Георгиев // 07.07.2015 в 23:08 // Отговор

  Искам да попитам хората от това издание ЗАЩО, когато гласувам вотът не се зачита за кандидата, за който давам гласа си, а гласът ми отива за Чимев? Явно и тази анкета е изманипулирана, както и изданието ви???

  • Аз пък гласувам за Чимев а ми отчита Кондьо Ибришимов. Квит сме.

 34. Ангел Георгиев // 07.07.2015 в 23:21 // Отговор

  То е ясно, че за Чимев се отчита. Даже и гласовете, които са за другите, пак за Чимев отиват. И само да ти споделя, че въпросът ми е към вестника, а не към теб герберче!

  • Това ли измислихте,че ви се отчита на друг. Хаха смешен плач на червен идиот,който пише със сто имена. Само малоумник може да заподозре това. Представям си как седи някой денонощно да ъи манипулира гласа. Идват избори и ще видите.

 35. Стига с тези коментари! И Чимев и Ибришимов са достойни хора. Въпросът е, че ние дупничани, нищо не правим за нашия град! Колко пъти сме излезли да изчистим пред дома си? Колко пъти сме почистили снега, през зимата пред домовете ни? Българите сме странен народ, искаме някой друг да ни свърши работата . Все кметовете са виновни! А, нека се запитаме, всеки от нас, какво е направил за този град? Някога, хората са давали всичко от себе си за града -Чапрашиков, Димитър Бисеров -Околията и още много други -патриоти -старограждани.А, къде сме ние -съвременните дупничани -колко пъти ние пукало, затова, че има боклуци по тротоарите .Някой ще каже -има чистачи за тази работа! Хубаво, но нали това е нашия град! Тук са родени нашите родители, нашите деца и внуци един ден! Дупница е един от най-старите градове в Югозападна България. С първото ная-голямо читалище в Югозападна България и четвъртото в България след Свищов, Лом и Шумен. Ако всеки един от нас всеки ден-подаде ръка на един беден човек, на едно дете, или почисти добровно градинката пред блока си. Ако всеки един от нас, се усмихне на човека, който среща срещу себе си и му каже- добър ден, ако всеки един от нас -прехамне злобата в сърцето си, светът и нашият град ще станат по -хубави за живеене! А ето и една песен на група Тангра .Тя е за всички читатели на сайта:
  Този град, в който аз съм роден за мнозина навярно е скучен , разпиляваш се ден подир ден – просто няма какво да се случи .
  Тук трамвайни коли не звънят и реклами неонови няма . Тук по тъмно започва денят и завършва със първа програма .
  Ала все пак и тук хора раждат се , дишат , мечтаят , във тревоги и слънчеви дни подир своето щастие бягат .
  Да , така е във малкия град , този град старомоден и скучен , в който друго , освен да се влюбиш просто няма какво да се случи .

  • коле николов // 08.07.2015 в 0:08 // Отговор

   Това е самата истина за дупничани. Винаги да оплюем, винаги да обвиним и нищо да не направим за родния град. Жалко население пропито от злоба и завист

 36. Чимев за кмет става,ама съветниците са гола вода

  • absolutno saglasen. Naj-dobriq kmet dosega s naj-slabiq obshtinski savet. 33 bokluci sabrani na edno mqsto gone6ti sobstveni interesi

 37. Бай Георги // 08.07.2015 в 17:11 // Отговор

  Методи е кмета!!!!!!

 38. Хванете ме за имейла .Това ще е състезание с куци коне .Язък за града .Всичко хубаво в Дупница се е случило в минало време .Чимев да каже кое качество са плочките пред Уникредит банк и да зариби гьола над магазин Фреш,който се образува при всеки дъжд.И за последно да каже кой септември ще е готова спортната зала ,за която изплати авансово на арменчето 4,5 млн. лв.

  • Това ли е? Плочките пред банката и гьола до магазина? Ами в такъв случай тоя Чимев верно е за втори мандат, щом за 4 години активна дейност това са му кусурите. Ще гласуваме за него.

 39. смешници // 09.07.2015 в 9:49 // Отговор

  Коце Дебелио и Йонко Гергов се изложиха. Обикалят компютрите за да гласуват за себе си. Бати смешниците. Ама и другите партии са си направили организация за гласуване с изключение на Реформаторски блок. Факт, който се вижда.

  • РБ имат толкова много гласове в анкетата, че май е гласувано и от централата в София.
   А Коцката и адвоката на бандитите колкото и да се надуват тука, знаеме колко ще вземат на изборите – колкото гласа си купят.

 40. Помпано е за Костадинов най-много после за Гергов. Помпано е за Чимев и Ибришимов. Троловете знаят как се прави това и им влиза в задълженията. За Реформаторски блок не са гласували според мен, а за самия др. Кирилов. На балотаж отиват Чимев и Ибришимов, а Костадинов ще видите, че няма да е трети, а поне Пети

  • Смешници измислени герой плюете хората които са достоини за този пост. Костадинов е номер едно.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien