КОЙ? Матей Попниколов, Йонко Гергов, Костадин Костадинов или… КОЙ?

Поредната битка за председателския пост на Общински съвет-Дупница ще се разрази в петък. За мястото се спрягат упорито имената на 3-ма кандидати. От ГЕРБ обявиха снощи, че ще издигнат д-р Матей Попниколов, който има опит като такъв от предишен мандат. Другото спрягано за този пост име е това на Йонко Гергов. Дупнишкият адвокат не успя за един глас да седне в стола на една от предните сесии, след като събра 16 гласа, а му бяха нужни 17. Сега обаче отново е на път да се пребори за позицията. В ОДБ обаче имат още един мераклия за Председател на ОбС и това е Костадин Костадинов. По всичко личи, че именно след вътрешна среща ще се разберат в крайна сметка кой да издигнат и кой да бъде подкрепен от тях двамат.

От БСП категорично няма да издигат свой за този пост и ще се хвърлят в борбата в последния отрязък преди изборите в края на следващата година. След приетото решение за ротационен принцип, Лидер са в ролята на рефери и 4-те им гласа може да се окажат "златни" за някой от кандидатите при тази конфигурация, тъй като няма изявено мнозинство или пък подкрепа за някой от изброените. Поради тази причина, не е изключено в крайна сметка на поста да остане отново като временно изпълняваща тази длъжност Силвия Овчарченска. На практика тя ще направи половин мандат от 6-месечния, но както вървят нещата, май ще трябва да продължи да се занимава с председателството. А поговорката за "Двама се карат, трети печели" е на път да се сбъдне в дупнишкия парламент.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на КОЙ? Матей Попниколов, Йонко Гергов, Костадин Костадинов или… КОЙ?

  1. Тъпанарите от БСП ОДБ и Лидер направиха тази схема с ротацията. Върховна тъпотия, която само идиоти като тях може да направят.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien