Кметът на проверка за ремонта в жк.Бистрица

Задоволство от темповете на работа и извършените досега дейности по реализирането на проекта за цялостен ремонт на жк.Бистрица изрази кметът на Общината инж.Методи Чимев. Заедно със заместниците си Красимир Георгиев и Крум Милев, както и фирмата изпълнител, днес той бе на поредната обиколка в най-населения IMG_3386квартал на града. "Радостното е, че до края на месеца се очаква да приключат всички подземни дейности свързани с подмяна на водопровод и канал, които са извън проекта, но знаете, че успяхме да осигурим допълнителни средства за това. Те са най-трудоемки и отнемат повече време. Започва да се оформя вече обликът на района. Много важно бе да проверим дали се спазва технологията на изпълнение и одобрения проект, което се следи всекидневно от надзора и служителите от Общината", коментира инж.Чимев. "Хубавото е, че има жители на квартала, които следят дейностите и постоянно сигнализират, като при всяка проверка разговарям с не малко жители на квартала, които изказват мнения, задават въпроси… В никакъв случай, това което ще бъде направено по този проект в квартала няма да бъде окончателно, защото имаме резерви при освободен финансов ресурс, но трябва да изчакаме да видим", допълни инж.Чимев. Дейностите по този обхват на проекта трябва да приключат в края на месец септември.

По същия начин, при реализирането на "Зелена градска среда" през 2014-2015 година, Община Дупница успя да осигури допълнително финансиране за още два квартала на стойност над 1 млн.лева, които бяха резервни и очакваха именно допълнителен ресурс. От нереализирани в други общини инфраструктурни проекти, парите се разпределят между успелите да извършат инвестиционните си намерения.

Това е един от най-мащабните проекти на Община Дупница за ремонт на инфраструктура, а другият е свързан с "Интегриран градски транспорт", за който процедурата вече тече.

IMG_3392 IMG_3416 IMG_3370

Print Friendly

1 Коментар на Кметът на проверка за ремонта в жк.Бистрица

  1. Б.Димитров // 20.07.2018 в 10:52 // Отговор

    Кмета не е строителен специалист и не е длъжен да бъде. Как се проверява обаче нещо от което не разбираш? Как се дава отценка на дейности които дори некомпетентен човек вижда – новите канализационни шахти в ЖКто още сега са пълни с камъни, боклуци и празни бутилки… стоят така от седмици… и въпреки това се асвалтира и запечатва! Очаквайте разкопките да започнат веднага след „ремонта“!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien