Кметът на Дупница влезе в най-важната комисия, която ще разпределя европроектите по общини

52 общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София – област и София избраха своите 17 представители в бъдещия Регионален съвет за развитие. Ключовата роля на регионалните съвети за развитие представи пред участниците във форума заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Регионалният съвет за развитие е основен фактор в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС. „Изборът на представители в РСР има своята основополагаща роля за подготовката и изпълнението на всички проекти, които ще бъдат финансирани със средства на ЕС“, подчерта заместник-министър Николова. Интегрираните инвестиции през новия програмен период ще бъдат реализирани чрез комплекси от различни по характер мерки – както инфраструктури, така и допълващи, но и чрез финансиране от различни източници.
Местните власти в Югозападен район за планиране ще имат 17 представители в Регионалния съвет за развитие. Квотите за всяка от областите са определени на база данните на НСИ за броя на населението към 31.12.2019 г. като за Кюстендилска област са определени две квоти. След избори-представителите в състава на Съвета са кметовете на Дупница и Кюстендил инv.Методи Чимев и Петър Паунов, докато Калин Гелев (Сапарева баня) и Радко Петрунов (Трекляно) ще бъдат заместници.
От тази година, именно Съветът ще бъде с основна роля при определянето на европейски проекти за общините и тяхната допустимост.

Print Friendly

1 Коментар на Кметът на Дупница влезе в най-важната комисия, която ще разпределя европроектите по общини

  1. …pak shte padne kelepir…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien