Кметът на Дупница поиска годишна стипендия от спортния министър за още един наш талант

Радослав Котев

Състезателят по тенис на маса на "Марек Дигеста" Радослав Котев да стане стипендиант към Министерство на спорта, поиска с писмо кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев до министър Красен Кралев. Младият тенисист отговаря на всички условия за годишна стипендия и ще се превърне в 6-ия млад спортист от Дупница, който ще получава финансов стимул всеки месец. Задължително условие, освен постигнати успехи е и да бъде ученик в дупнишко училище.

Котев спечели републиканското първенство тази година във всички състезания – индивидуално и на двойки, а преди 20-ина дни при дебюта си в националния отбор на Балканиадата взе бронзов медал.

chimev-metodiМесечни стипендии вече получават състезателите в белите спортове Кристиян Божилов и Красимир Атанасов, както и таекуондистите Александър Джорджев, Радина Борисова и Кристиян Анастасов. "Младите трябва да бъдат поощрявани и да виждат, че държавата и общината ги подкрепя, за да имат стимул да се развиват и да гонят още по-големи успехи в своите спортове. За съжаление, няма как да се включат всички наши изявени млади спортисти в разпределението на стипендиите от Министерство на спорта заради условията и критериите, затова от тази година въведохме и местно финансиране със стипендии за даровити деца. Знаете, че освен на спортисти, стипендии раздадохме и ще раздаваме и на деца от другите сфери, защото успехите не се делят, когато са в името на града, на положените труд и усилия, а и това са нашите деца на Дупница", коментира инж.Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien