Кметът на Дупница инж. Методи Чимев: Няма маловажни избори

DSC01745 Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев упражни правото си на вот в една от избирателните секции в ПГХВХТ – Дупница. Градоначалникът пристигна в 14 часа и гласува заедно със своята съпруга Клементина. Вижте какво сподели пред zadupnitsa.com инж. Методи Чимев веднага, след като излезе от избирателната секция.

– Г-н Чимев, за какво гласувахте?
– За една нормална България, за една България – част от Европа.
– Имаше мнения, че евроизборите не са много важни…
– Няма маловажни избори. За мен това е право по Конституция, което всеки гражданин на България трябва да употреби. Аз съм го казвал и преди, че няма значение за кого, макар че за мен определено има значение, но всеки гражданин трябва да влезе и да пусне своя вот. България има нужда.
– Каква  избирателна активност очаквате в Дупница и в страната като цяло?
– Ако трябва да бъдем реалисти, едва ли избирателната активност ще надхвърли 40 процента. Бих се радвал да бъде поне толкова.
– Още от сутринта се появиха различни сигнали за купен и контролиран вот, дори и в Дупница. Какво е Вашето мнение по този въпрос?
– Това е едно от нещата, които винаги го има по време на избори. За съжаление винаги приказките остават недоказани. Много би ми се искало, даже като кмет, когато има такава ситуация виновните да бъдат извадени на показ. Така се създава навик.

Димитър ИКОНОМОВ

DSC01744
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien