Кметът Методи Чимев и заместникът му Красимир Георгиев откриха щанда на хората с увреждания в ГУМ-Дупница

DSC02066 В Дупница официално бе открит щанд за изделия, които са изработени от хора с увреждания.

Той се намира на втория етаж в ГУМ и негови първи клиенти бяха кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев и неговият заместник Красимир Георгиев.

До отварянето на щанда се стигна след молба от Инициативен комитет до градоначалника. Последва разговор между заместника му Красимир Георгиев и управителката на ГУМ Миглена Вельова, след което се стигна до споразумение за осигуряването на площта, върху която да бъдат изложени изделията. Продуктите са изцяло ръчна изработка от хора с увреждания, които по този начин ще могат да се подпомагат финансово.

Йордан Ушанов от Инициативния комитет благодари на общинското ръководство за подадената ръка, а след това всички присъстващи бяха почерпени с питка.

„Винаги сме се опитвали да помагаме и съдействаме на хората с увреждания и различни нужди. Сигурен съм, че тази инициатива ще бъде успешна, а ние ще продължим да оказваме помощ с каквото можем“, каза пред присъстващите заместник-кметът Красимир Георгиев, след като откри щанда.
DSC02051
Сред първите клиенти бяха още общинският съветник Йонко Гергов и неговата съпруга, директорът на „Бюро по труда“- Дупница Наташа Илиева, както и Виолина Лазова – директор на местнатан дирекция „Социално подпомагане“. Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов също бе сред гостите, които подкрепиха инициативата.

Димитър ИКОНОМОВ

DSC02067

DSC02047

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien