Кметът Чимев с писмо до спортния министър иска стипендии за три деца от дупнишката гимназия

Три талантливи деца от Гимназия "Христо Ботев" в Дупница да получават едногодишна стипендия, поиска кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. Това той отправи в официално писмо до Министъра на младежта и спорта проф.Даниела Дашева, информират от пресцентъра на администрацията. Това са 11-класничката Нанси Окоро, която стана шампион на България по ски-бягане при жените преди 2 месеца на Боровец, участва на световното първенство тази зима при жените и е сочена за един от най-големите таланти в света в този спорт.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

Другите две предложения са за шампионите при юношите по биатлон и ски-бягане Красимир Атанасов и Елеонора Жишкина. Двамата са 8-класници в дупнишката гимназия и също са в очакване решението на проф.Дашева. Одобрените получават по 135 лева месечно.
Националната програма дава възможност за едногодишни стипендии на даровити деца в различни области – култура, образование, спорт…
Към момента, 7 деца от Дупница получават стипендии заради успехи в спорта и образованието.
Правото да подават заявления до Община Дупница за кандидатстване имат родителите на съответните деца или самите деца веднага след като са постигнали успех на национално ниво. Комисия впоследствие преценява успехите, а кметът подава към съответното министерство молба за стипендия на детето.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien