Кмет, кметове на села и съветници от Сапарева баня се заклеха, Иван Куйов избран за председател на ОбС

По стара традиция, Калин Гелев и другите кметове и общински съветници бяха посрещнати с пита и мед.

Новоизбраният кмет от жителите на община Сапарева баня Калин Гелев встъпи в длъжност днес, полагайки клетва по време на първата сесия на Общинския съвет. Клетва положиха и кметовете на селата Сапарево, Овчарци и Ресилово, както и новоизбраните 13 общински съветника в ОбС – Сапарева баня. Залата на Общинска администрация не успя да побере десетките сапаревобанци, дошли да присъстват при полагането на клетва от новите им избраници.

Иван Куйов е новият Председател на Общински съвет-Сапарева баня.

Иван Куйов е новият Председател на Общински съвет-Сапарева баня.

Официални гости на тържествената сесия бяха народният представител Кирил Калфин, губернаторът на област Кюстендил Виктор Янев, зам.-областният Радослава Чеканска и административният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова. Областният управител Виктор Янев приветства новите кметове и новия Общински съвет, като им пожела успешна и ползотворна работа през периода 2015 – 2019 г. Народният представител Кирил Калфин пожела на новия градоначалник Калин Гелев съзидателна работа, която да бъде изцяло в полза на гражданите и общината. Надявам се със спокойствие и разум да вършите работата в ОбС и Администрацията. С тези думи се обърна към присъстващите в залата депутатът Кирил Калфин. "Познавам Калин Гелев отдавна и зная, че той изключително много милее за община Сапарева баня и за вас, сапаревобанци. Убеден съм, че ще работите така, че да се гордеете, че сте жители на Сапарева баня. Желая успех на кмета, на Общинския съвет, на кметовете на кметства и на всички вас, гражданите на тази хубава община", заяви още Кирил Калфин.

DSC_8924 (2)Председателят на ОИК Илияна Базиргянова връчи решенията на всички избрани съветници и кметове, пожелавайки им да вземат достойни решения, за да се случват видими резултати в община Сапарева баня. Най-възрастният от общинските съветници – Любен Кръстев, ръководи първото заседание на ОбС – Сапарева баня до избирането на нов председател. За такъв бе избран Иван Куйов /ПП ГЕРБ/, който получи 9 от общо 13-те гласа в новия Общински съвет.

Print Friendly

2 Коментари на Кмет, кметове на села и съветници от Сапарева баня се заклеха, Иван Куйов избран за председател на ОбС

  1. Ако не знаете да знаете – Славчо К. става зам.кмет

  2. сега,ако не знаете се намажете хубаво с вазелин, защото 4 години ще има мн……

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien