Кирил Калфин съдейства с 5 000 лв за ремонт на храма „Св. Мина“ в Големо село

Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин съдейства за отпускането на средства за ремонт на храма "Св. Мина" в Големо село, община Бобов дол. За изграждането на нов покрив на черквата ПП ГЕРБ – Кюстендил дари 5 000 лв. от партийната си субсидия, информират от пресцентъра на партията.

kalfin-По време на изборите за Европейски парламент жителите на Големо село споделиха опасенията си пред депутата, че храмът се руши и има нужда от спешен ремонт. Покривът на черквата на няколко места бе със сериозни течове, застрашени от унищожаване бяха и иконописите вътре. Областният координатор на ГЕРБ Кирил Калфин тогава пое ангажимент да съдейства, за да бъде спасен рушащият се храм. "Държавната субсидия на партиите трябва да бъде насочена преди всичко в полза на обществото. От ГЕРБ винаги сме отчитали това и поради тази причина отделяме средства за всякакъв вид обществени дейности", коментира Калфин. Народният представител отбеляза, че не за първи път ГЕРБ дарява средства за ремонт или за поддръжка на храм в областта и обеща, че тази тенденция ще се запази и занапред.

В 43-ото Народно събрание Кирил Калфин, освен член на Комисията по правни въпроси и е член на Комисията по вероизповедания и правата на човека. Така той ще бъде и пряко ангажиран за опазването и поддържането на храмовете в Кюстендилска област.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Кирил Калфин съдейства с 5 000 лв за ремонт на храма „Св. Мина“ в Големо село

  1. aha ni6to 4e ima samo vazdoh vatre nema pop nema ni6to az tam jiveq

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien