Керамична изложба в Дупница идната седмица

20 творби – керамика ще представи на 19 януари от 16:30 часа, художничката Ваня Рибарска пред обществеността в Дупница. Изложбата носи името „ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО” и е част от проекта за презентиране на съвременно изкуство в динамична градска среда „100% България – докосни изкуството!”. Произведенията на художничката ще бъдат ситуирани на 1-ия етаж на Общината.

Ваня Рибарска е художник – керамик, родена през 1960 г. в Благоевград. Преподавател е по Изобразително изкуство във II ОУ „Димитър Благоев” – гр. Благоевград с вече 25-годишен стаж. Зад гърба си има повече от 15 самостоятелни и сборни изложби, участия в много пленери и конкурси. Нейни творби са собственост на български колекционери и чуждестранни такива от Германия, Гърция, Великобритания и САЩ.

Изложбата включва керамични пана, кръгла пластика, керамични чинии и маски. Използваните материали са: бяла и червена глина, ангоби, глазури.

Художничката вярва, че те ще въздействат много положително и мотивиращо на публиката, и че ще направи делниците и празниците на всички по-светли и цветни. Всъщност посланието на Ваня е, че изкуството не трябва да дава нищо наготово, а трябва да провокира, да задава въпроси… а отговорите всеки трябва да прозре сам за себе си.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien