КАША СЛЕД 3 ГОДИНИ! Яне Янев скочи за избора на ОДС-съветник от Дупница

Уникална каша е на път да се забърка относно състава на Общински съвет-Дупница. Причината е в обжалване пред ВАС от страна на РЗС и нейният лидер Яне Янев относно изборът на Георги Рангелов за съветник от квотата на ОДС, който влезе в местния парламент с “последния влак” заради касиране изборът на Иван Бански за съветник на местните ибори през 2011 година. Проверка на zadupnitsa.com показа, че такъв казус досега не е бил разглеждан в България и това го прави уникален.

На изборите за местна власт през 2011 година, секционната комисия в 44-а секция (СОУИЧЕ “Св.П.Хилендарски”) бе разменила броя на гласовете и това направи лидерът на РЗС за Дупница общински съветник. Той бе такъв и в предишния мандат. След последвалата жалба и повторното преброяване, грешката бе установена и Административен съд касира избора на Бански и вместо него влезе именно Георги Рангелов от листата на ОДС, който и в момента е съветник.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Причината за рестартирането на обжалването е, че едва преди… месец от РЗС били уведомени за решението на ВАС, където са страна по случая, но така и не са били призовани да се защитават. Мотивите на хората на Яне Янев да атакуват решението е, че не са били информирани нито за делата, нито да си осигурят защита по случая. Според юристи, ще се даде ход на делото и повторното му преразглеждане, което от своя страна автоматично ще извади от състава на сегашния съвет Рангелов и ще “влезе” Бански, до окончателното произнасяне на съда.

Рангелов от своя страна първо се включи в сформираната в ОбС група наречена ОДБ, след което стана пък лидер на "Евророма" на Цветелин Кънчев и напусна ОДБ.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на КАША СЛЕД 3 ГОДИНИ! Яне Янев скочи за избора на ОДС-съветник от Дупница

  1. Айде да се маха мангочо.Само се връти и чуди откаде да изкара пари и на кой да се подмаже за да му стане спонсор.Шибан мръсник е тоя Жоре.Как че се изкефим да го изгонат

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien