Кампанията „Искам да се прибера ЖИВ“ в Дупница с над 1000 последователи за часове във Фейсбук

Кампанията подета от учениците в Гимназия "Христо Ботев"в Дупница против насилието по българските пътища трупа десетки последователи в създадената фейсбук-група, носеща логото: "Искам да се прибера ЖИВ". Повече от хиляда до момента са потвърдили участието си в мирното шествие, което ще се проведе в събота. От постовете в групата се вижда ентусиазмът, с който учениците се включват в направата на флаери и стикери, които да бъдат раздавани на шофьори и пешеходци. Прави впечатление и два поста на ученици, които трябва всеки един да прочете. Публикуваме ги без редакторска намеса.

akciqЕто какво е качил Мишел М. на стената:

Добър вечер..!! Едва ли някой ще си направи труда да прочете това докрай! Аз съм жестоко потресен и силно притеснен със случващото се в днешно време.. Все по – често попадамe на клипове, статии и постове, които гласят следното: " Моторист прегази дете", "Кола се заби с бясна скорост в стълб", "Полицай помете бебе" и прочие.. Абе хора, вие като сядате зад тия волани, с кое по точно мислите..?! Или по скоро.. за какво си мислите..?! Значи от такива глупости страдат и невинни, нали се сещате..?! Аз ще кажа за себе си, че силно се притеснявам от това, когато излизам навън.. Дори на тротоара, аз се чувствам застрашен, че някой идиот може буквално да ми се качи на главата.. Значи всички тия ваши глупости с опити да впечатлите някое момиче или да се докажете пред някой приятел, застрашава не само вашия, но и живота на много други хора, на които им се живее..!! Какъв пример давате на по – младите не мога да разбера..?! Приятно ли ще ви е утре, когато станете родители, детето ви да стане част от катастрофа ( да пази Господ..! )..?! Ами представете си, че детето ви, което се е учило от вас причини катастрофа и отнеме живот..?! Я се стегнете малко и преди да решите да се самоубивате с висока скорост, ПОМИСЛЕТЕ, че на пътя не сте само вие..!! На вас ако не ви се живее, то другите със сигурност не искат да свършат залепени за пътя или смачкани между ламарините..!! Моля ви, мислете разумно.. и се замислете, когато четете следващият път за поредния инцидент на пътя, че някой ден това може да се случи на вас или децата ви..!!

Владислав Рангелов е публикувал:

В памет на едно дете, което трябва да почетем. Нека всички гласно да го прочетем.- Мамо, излязох с приятели. Отидох на един купон, и си спомних какво ми каза преди да изляза: „Недей да пиеш, ако ще караш.“ Затова, пих един спрайт. Почувствах се горда със себе си за това, че послушах …съвета ти, и за разлика от много мои приятели бях трезвена!

Направих своя избор, и твоите думи бяха свещени за мен. Когато купона свърши, хората започнаха да се качват по колите си, пияни.akciq2

Аз се качих в моята със сигурността че съм в състояние да карам. Тогава, Мамо, не можех дори да си представя какво ме очаква.

Нещо неочаквано… Сега съм тук, просната на земята и чувам полицаите да говорят: „Момчето, което се блъсна в тази кола е пияно“. Мамо, гласовете са толкова далечни..! Кръвта ми е навсякъде и се опитвам с всички сили да не заплача. Мога да чуя и докторите:

„Момичето няма да издържи“. Сигурна съм мамо, че момчето което ме блъсна, не е искало да ме рани. Но защо…?! Той е пил, а аз трябва да умра. Защо живота е толкова несправедлив, мамо? Защо хората го правят, знаейки че могат да заличат толкова човешки животи..?!

Болката ми в момента е огромна, все едно ме бодът с хиляди ножове. Мамо, кажи на сестричката ми да не се плаши, кажи на татко да бъде силен. И моля те, отиди при момчето, и му дай съвет, както даде на мен. Може би, ако неговите родители му бяха казали, сега щях да съм жива, мамо!

Дъхът ми отслабва все повече и повече, и започвам да се страхувам наистина. Това са последните ми моменти и се чувствам толкова сама. Как исках да можеше да си до мен сега, мамо, докато съм тук на земята, умираща. Исках да ти кажа толкова неща, Обичам те мамо, Обичам те толкова много!

Обещавам да те пазя, да бъда твоя ангел, и да те защитавам както направи ти. Сбогом мамо.“

Ако искате да се включите в групата, можете да го направите от ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien