Калфин: Пътят Рила-Рилски манастир-Кирилова поляна ще бъде готов тази година, договорено е

Виктор Янев (вляво)

Ще бъде направена рехабилитация на пътя Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна. От много време се стремим към това, вече е договорено и ще бъде факт тази година. Това заяви народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин. "Сградите, които се намират на влизане в Рилския манастир, също ще бъдат довършени. В тази връзка имаме сериозен разговор с председателя на комисията по вероизповедания, както и с министъра на МВР Веселин Вучков. Именно министър Вучков е в основата на тези събития, той положи много усилия да се отпуснат тези средства, за да бъде довършен сградният фонд. В този число полицейският участък, участъкът на пожарната и т.н.", коментира  Калфин. Министър Веселин Вучков съдейства и за възстановяването на денонощната охрана на Рилския манастир, допълни още депутатът.

"Ще работим в посока да се случват такива неща в региона. Искам да подчертая, че ние няма да си позволим, когато се прави нещо хубаво да говорим, че това е една голяма измама и далавера. Смятам, че тези които говорят за измама във връзка със санирането, явно мислят по този начин и правят политика по този начин. Ние категорично не го приемаме. Далавера беше Костинброд. Санирането няма как да бъде измама, защото то се прави за хората, за нашите съграждани", заяви депутатът от ГЕРБ. Към жителите на Кюстендил и Дупница той апелира да побързат, за да бъдат сред първите, които кандидатства и имат възможност да се възползват от безплатното саниране.

Във връзка с обявената готовност на БСП да започне кастинг за листите си  за предстоящите местни избори, Калфин изказа мнение, че за ГЕРБ такива кастинги не са на дневен ред. "На дневен ред е да създадем това, за което говорим – санирането на сградите, разкриването на работни места, по-малките сметки за ток. Сега се концентрираме върху това – да работим за изпълнението на нашата програмата", подчерта народният представител. В тази връзка общинският координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев допълни, че в ГЕРБ има действащи структури на младежи, на старейшини и на жени. "Имаме достатъчно млади и образовани кадри, достатъчно динамично работим с тях. В момента разгръщаме мрежата от структури и с това се готвим за предстоящите изборите", допълни Виктор Янев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien