Йонко Гергов избран за зам.председател на ОбС-Дупница, Костадин Костадинов пое Икономическата комисия

"Зеленият" Йонко Гергов бе избран за заместник-председател на Общински съвет-Дупница. Той бе единствената номинация и очаквано получи подкрепата на своите колеги, като само 1 гласува с "Въздържал се". Той ще гони общинските дела в отсъствието на Председателя Ивайло Константинов. Самият Гергов, който се оказва, единственият адвокат сред 33-мата ще продължи да бъде пък председател на Комисията по конфликт на интереси към ОбС. Преди заседанието, Константинов обяви, че е постъпило заявление от Гергов, с което той става вече част от групата съветници "ОДБ-СДС", което досега бе представено от 3-ма съветници..

33-мата съветници приеха Правилника за работа на Общински съвет, както съставите на комисиите. На председателски съвет по-рано през седмицата бяха изяснени по-голямата част от членовете, като в зала се гласува само за две от комисиите за председатели, където се оказаха по две кандидатури. Начело на Икономическата комисия с 20 гласа "За" бе избран Костадин Костадинов, докато опонентът му Емил Христов от БНР получи подкрепата на 13 съветници. Тя е считана за най-важната комисия и това е причината да бъде с най-голям брой – 9 членове.

Другата комисия, която бе с две номинации за председател бе тази на Комисията по спорт, туризъм и връзки с неправителствени организации. Славчо Павлов от Реформаторски блок получи подкрепа от 18 съветници и пребори опонента си Ивайло Шаламанов, който бе издигнат от "Народен съюз". Това обсъждане предизвика словестна престрелка между Костадинов и Николова. "Г-жо Николова, на председателския съвет ви попитах дали имате претенции към председателското място и вие заявихте, че предлагате Шаламанов за секретар. Така ли бе? След това променяте позицията си", заяви Костадинов. "Закъснях за заседанието, тъй като имах пациенти, а те са най-важните все пак. Останах с впечатление, че председателското място е за ГЕРБ, но после от медиите разбрах, че всъщност не е така. Това е и причината да издигнем Шаламанов", отговори д-р Николова. В крайна сметка, Павлов победи, а Шаламанов си направи отвод от номинацията за секретар на комисията и на следваща сесия ще бъде избиран такъв.

Очаквано, Комисията по образование бе оглавена от директорката на СОУИЧЕ "Св.Паисий Хилендарски" Виолета Инкьова. Арх.Асен Пилев отново ще оглави Комисията по ТСУ, а д-р Кирил Кирилов поема здравните въпроси.

Print Friendly

1 Коментар на Йонко Гергов избран за зам.председател на ОбС-Дупница, Костадин Костадинов пое Икономическата комисия

  1. Избираме човек, който нарушава закона, вече 1 месец от изборите и тоя нещастник не си е изчистил плакатите, такива хора ли ще ни управляват, които нарушават правилата още веднага ?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien