Иззеха коне „играли си“ на детска площадка в Дупница

Служителите от “Екоотдела” към Община Дупница съставиха нови два акта на собственици на коне, информират от пресцентъра. Двете животни са заловени вчера в района на жк. “Бистрица” на детската площадка зад бл.51, а сигналът е подаден от жители на квартала. Заловените коне са настаниха временно до установяване на собствениците в бившия стопански двор в село Бистрица. Санкциите са в размер от 100 до 400 лева съгласно Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на община Дупница.

Животните ще бъдат регистрирани с името на собственикът си чрез поставяне на чип. Това са поредните два акта съставени от Екоотдела в рамките на само 10 дни, след като бяха предприети крути мерки по разрешаване проблемът с безстопансвеното пускане на коне.

Ако бъде установен свободно движещ се кон без стопанин или пастир той бива прибиран от Общината. Ако животното в 14-дневен срок не бъде потърсено ще бъде обявявано на търг съгласно законът за опазване на селскостопанското имущество, допълват от кметството.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien