ИЗВЪНРЕДНО! Главният прокурор Иван Гешев и министър Младен Маринов с изненадващо посещение в Бобов дол!

Главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов пристигнаха в община Бобов дол.

Със закъснение дойде и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Проверката трябва да покаже дали са спазени изискванията за наличие на пречиствателни филтри и дали централите замърсяват въздуха.

След едночасова среща с представителите на местната власт Гешев заяви пред журналисти, че има няколко проблема. Единият е със замърсяването на въздуха  – гори се боклук заедно с въглища в ТЕЦ „Бобов дол“.

Към този момент, според данните, не са запазени законовите инициативи. „По-лесно е да караш Майбах, отколкото да въведеш ТЕЦ – а в законите“, каза Гешев.

„Поехме ангажимент, ако трябва перманентно да се проверява какво се гори в ТЕЦ-овете“, информира главният прокурор и при констатиране на нарушения да се образуват досъдебни производства.

Министър Димитров пое ангажимент да се извърши цялостна проверка на ТЕЦ-овете и да се гарантира чистотата на въздуха, информира Иван Гешев.

Има сериозни оплаквания, че с тежка техника се изнасят въглища и затова МВР, министър Младенов и ДАИ ще проверяват всички камиони, каза още главният прокурор.

Относно приватизацията, Гешев заяви, че никой не може да забрани на някой даден бизнес, но трябва да се спазва българското законодателство. „Както казах – ще си продадеш яхта, Майбах или друга вила и ще си сложиш пречистватели на ТЕЦ-а“, каза той и поясни, че нито един богат български гражданин не се гони.

„Вчера чух, че искането за инвентаризация на приватизацията е прието добре от политиците, но това не е важно за мен. Те трябва да променят Конституцията и да дадат възможност на Прокуратурата да си свърши работата и да се накажат тези, които откраднаха активите на българските граждани“, заяви Гешев.

Print Friendlycoded by nessus

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien