Изложба „Страници от живота“ откриват в Община Дупница днес

12 платна маслена живопис, текстил, темперни бои и монотипия ще представи благоевградската художничка Албена Димитрова в сградата на Община Дупница днес. Откриването е в 13 часа на 2-ия етаж на общинска администрация.

Изложбата, която е наречена „Страници от живота“ представя заобикалящия ни свят през елементите на фолклора, кубизма и символизма, в богата цветова гама и различни нюанси на настроението. Като цяло акцентира върху традициите и българското и напомня за някои вече позабравени ценности свързани с мястото на текстила в изкуството.

Албена Димитрова е един от интересните съвременни художници, които по много интересен начин интерпретират динамичната реалност и традициите.  Творбите й са унисон с предстоящите коледни празници и провокират с неподправеното отношение към света около нас. Родена е в Благоевград, а в рода й има поне 15 художници. Възпитаник е на катедрата по „Изобразително изкуство“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Зад гърба си има  повече 10 изложби.

Родният дом, бащиното огнище, приказките на баба и приспивните песни, топлият хляб и пътят му до трапезата, символите плодородието и късмета са послания на изложбата.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien