Избраха изпълнителите, които ще санират 7-те блока в Дупница. Инж.Чимев: Няма обжалвания, сключваме договори

Сроковете за обжалване изборът на изпълнители за въвеждане на енергоспестяващи мерки в 7 блока в Дупница изтече. Община Дупница уведоми спечелилите с писма за предоставяне на необходимите документи за сключване на договор през тази и следващата седмица, информират от пресцентъра на администрацията. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж" на стойност 2 478 881,73 лв.

Санирането на бл.46, намиращ се на ул. "Св.Иван Рилски" 72 ще извърши “Николов кънстръкшън” ЕООД, блокът на "Трети гвардейски полк" 12 от “МБ Инженеринг 2001”ЕООД, бл.90 в жк. Бистрица – “Строителна фирма-Рила” ЕООД, бл,4 в жк "Развесена върба" – ET “Васил Иванов Костов”, блокът на ул. "Велико Търново" 1 – “Бул Строй Бг” ЕООД, ул. "Трети гвардейски полк" 14, спечели “Раком НТ” ЕООД и ул."Иван Вазов" 59 – “Престиж-Н.С.” ЕООД.

"В момента тече процедура по избор на строителен надзор, след което в зависимост от климатичните условия ще започнат фирмите ремонтни дейности по въвеждане на мерките още тази година. Става въпрос за вътрешни дейности касаещи общи части, защото все пак е зимен сезон. Хубавото е, че не се наложи да влизаме в процедури по обжалване, които някой път отиват с години и това ще даде възможност да се реализират и 7-те блока през следващата година. С тях, сградите които са санирани в Дупница ще станат 30. И сме в очакване на решение за националната програма, където имаме над 80 кандидати", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Print Friendly

1 Коментар на Избраха изпълнителите, които ще санират 7-те блока в Дупница. Инж.Чимев: Няма обжалвания, сключваме договори

  1. Дали не е „кьор фишек“ , парите свършиха още миналата година, имаше и недовършени блокове. .

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien