Иво Паргов: Годината за Марек беше изключително успешна

 Изпълнителният директор и старши треньор на Марек Иво Паргов награди най-талантливите юноши за клуба на тържество днес. След като раздаде наградите на младите футболисти, първият човек на стадион „Бончук“ се съгласи да отговори на въпросите на zadupnitsa.com.

– Каква беше за Марек годината според Вас?
– Бих определил годината като изключително успешна. Марек се завърна в професионалния футбол и мисля, че го направи със стил и класа. Показахме доста добри игри. Показателен е фактът, че завършихме сезона без загуба. Аз съм изключително доволен от момчетата и мисля, че и те са доволни от нас като ръководство. Дотук нещата в Марек са абсолютно точни и коректни, благодарение на Община Дупница, кмета инж. Методи Чимев, и Актавис. Надявам се идващата 2014-а година да бъде още по-успешна.

– Кога се събира отбора и ще има ли зимен лагер?
– Отборът се събира на 14-и януари, вторник, от 14 часа. Не е тайна, че в началото не бях сигурен дали ще има лагер. Това ще ни бъде осигурено, отново казвам, благодарение на Общината и Актавис. Лагерът, може би, ще бъде от 31-и януари до 8-и февруари и е почти сигурно, че ще бъде в Сандански. Предвидили сме и контроли. На 29-и януари ще играем с Пирин, а на 8-и февруари с Миньор (Перник). Може би ще направим общо 4-5 контроли, в които не бих казал, че ще изчистваме състава. Това е така, защото се надявам, че хората, които бяха през първия полусезон, ще останат. Всеки ден получаваме оферти за момчетата, но аз ги отказвам. Надявам се и те да ги откажат и да ги задържим в първия състав. Марек вече има един изграден гръбнак от състезатели, които са между 22 и 25 години. Те са много перспективни и ми се иска да продължим да работим заедно. Аз им обещах, че те ще играят в „А“ група. Надявам се да спазя обещанието си.

– Набелязани ли са нови попълнения?
– Естествено. Ние сме провели разговори с няколко човека. Не желая обаче да ги уповестявам предварително, защото в момента, в който кажа дадено име, започва да се спекулира с него. При всички положения ще привлечем един млад и перспективен вратар. Говорили сме с един десен външен халф от Своге. Момчето беше на проби при нас и игра в контролите след края на полусезона. Много мениджъри вече ни предлагат футболисти. Марек е марка и притегателно име за много играчи. Аз обаче не съм привърженик на това да привличам огромен брой футболисти, след което да не мога да дам шанс на повечето от тях, дори и да го искам.

– Как Ви се видя нивото на „Б“ група през първия полусезон?
– Трудно ми е да кажа, защото не съм наблюдавал „Б“ група в предишните години. Мисля, че има доста стойностни отбори, които се опитват да играят футбол. Не мога да кажа, че на Марек му беше лесно в който и да било мач. Някои от отборите, които срещнахме са със сериозни бюджети и разполагат със сериозни футболисти. За наша радост в почти всички мачове успяхме да ги надиграем.

– Очаквали ли сте миналата година по това време Марек ще има само една загуба – от Черно море за Купата и че изобщо ще бъде хегемон в „Б“ група?
– Очаквах Марек да се завърне в професионалния футбол. Но може би ще излъжа, ако кажа, че съм очаквал Марек да побеждава във всеки един мач. Още в началото на годината казах, че когато момчетата да натрупат 2-3 победи, нещата ще тръгнат от само себе си. Това беше много важно за тяхното самочувствие. Наистина, късметът също беше на наша страна в някои мачове. Но късметът помага на силните.

– Имаше ли някой футболист, който Ви изненада приятно, или пък Ви разочарова?
– Приятно ме изненада целият отбор. Един от най-силните ни козове са младите момчета, които са набор 92. Неслучайно и за четиримата има оферти. Но пак ще се повторя, че не желая да се разделям с тях. Иначе не искам да определям един или двама футболисти. Да, гръбнакът на отбора са по-опитните играчи. Милен Лахчев изигра страхотен сезон. Еньо Кръстовчев показа, че ако продължава по същия начин, ще го върнем там, където той винаги е трябвало да бъде – естествено в „А“ група. Мога да похваля и хората в средата на терена. Абсолютно всички ме изненадаха приятно през тази година.

– Какво си пожелавате за 2014-а година и какво пожелавате на феновете на Марек?
– На феновете пожелавам да ни подкрепят по същия начин. Ако може да са и по-многобройни. Знам, че тези момчета са много сериозни и отдадени на отбора. Пожелавам на моите футболисти най-вече здраве, защото това е най-важното. Да се явят здрави на датата, на която ги събираме. Ако продължаваме да работим по същия начин, успехите няма да ни заобикалят.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

2 Коментари на Иво Паргов: Годината за Марек беше изключително успешна

 1. germaneza / florida // 28.12.2013 в 4:11 // Отговор

  Иво продължавай така!
  И за теб е добре,че се „нагърби“ с отговорност,това ще те направи още по-добър мениджър!
  Спортен директор и Тренер….като „сър Алекс“!
  Работете по „Интернет портал“, А-група ни чака!
  Успешна Нова 2014 година! Успешна подготовка,да сте здрави и до скоро по стадионите на А-група!
  Наздраве на всички марекчани!!

 2. germaneza / florida // 29.12.2013 в 1:14 // Отговор

  Иво по-добър старт в мениджърската ти кариера от случващото се до сега с наш Марек не може никой да си представи!Ти направи невъзможното-възможно!
  Успеха ти си зависи само от тебе!
  Наздраве!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien