Ивайло Константинов:За ГЕРБ друга алтернатива на терена в Джерман за изграждане на депо никога не е имало и няма да има

„За ГЕРБ- Дупница друга алтернатива на терена в Джерман за изграждане на ДБО никога не имало и няма да има”, това обяви Ивайло Константинов на пресконференция, вчера,  в качеството му на председател на местната структура.

Изказването му бе по повод взетото решение на Председателски съвет, който се проведе в края на миналата седмица, и на който, чрез тайно гласуване, бе избрана площадката в землището на с. Пиперево за изграждане на депото за битови отпадъци.

„Мотивите за това становище са, че дори „екип от факири”, не може да се справи за 4 месеца със стартирането на процедура за избор на екип, който да извърши прединвестиционно проучване” , заяви той.

Въпреки всичко, Константинов обясни, че ще подкрепят терена в Пиперево на предстоящата сесия, избран от председателите на групите, защото депото не търпи повече отлагане.

„Общинска администрация ще направи всичко възможно, което е по силите й, да бъде реализирано инвестиционното намерение на новоопределения терен в Пиперево. Всички рискове, обаче, са на дневен ред, защото сме притиснати от времето.” Той обясни,още, че процедурата, само, по ОВОС отнема, минимум, 6 месеца, а реално като срок, това трябва да се постигне за 4-ри. Според него е възможно да се закъснее, а от там и да не се получи финансиране.

Той потвърди, че е провел разговор с кмета на Дупица и има уверение от него, че админстрацията ще свърши, в най -кратки срокове, необходимото по задължителната процедура.

Председателят на ОбС Константинов направи сметка, че от 2014-та до края на тази година община Дупница дължи санкции към европейските институции в размер на 5 милиона лева.

Припомняме, че напрежението и протестите на джерманци, след избора на терен за депо в Пиперево, се прехвърлиха към жителите там. Има подписка, в която 150 души настояват депото да не се реализира в тяхното землище, като в противен случай, заплашват с нови протести.

Print Friendly

1 Коментар на Ивайло Константинов:За ГЕРБ друга алтернатива на терена в Джерман за изграждане на депо никога не е имало и няма да има

  1. Какъв ГЕРБ бе !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien