Ивайло Константинов:Тръгвам си с толкова вдигната глава, че не знам какво може да ми я свали

 

 Ивайло Константинов даде пресконференция днес, на която обясни решението да хвърли оставка като председател на Общински съвет-Дупница. На брифинга присъстваше и депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.

 „Тръгвам си с толкова вдигната глава, че не знам какво може да ми я свали. Нямам един неизпълнен ангажимент по време на приемните си. Нямам и нито един поет и неизпълнен ангажимент по време на срещите ми с хората по селата. Докладната по отношение на този облигационен заем по същество не е нищо различно от една стандартна докладна, касаеща икономическото развитие на града като цяло. Тази докладна обаче освобождава паричен поток, който в момента е натоварен до такава степен, че средномесечният приходен бюджет не може да обслужва средномесечният разходен такъв. Това е така поради факта, че през последните 3 месеца изневиделица се появиха 3 нови дълга за Общината, отново реализирани по време на предния мандат. Това са близо 900 хил. лв. за пернишката фирма „Флорс“, повече от 600 хил. лв. към „Галчев Инженеринг Груп“ и 1 млн. и половина – финансовата санкция за ЕСКО-договорите“, заяви Константинов.
 
 Той каза още, че през миналата седмица се е срещнал с почти всички групи в Общинския съвет, с изключение на ЛИДЕР.

 „Становището на ОДБ беше, че те ще подкрепят един такъв заем, но имат опасения относно високия размер. След това поканих част от тях при Олга Китанова, която им разясни какъв е финансовият план и какви позитиви за Общината ще има този заем“, продължи председателят на ОбС-Дупница в оставка.

 „Не знам какво точно ще заявят в момента моите опоненти. БСП има политически въпрос да не гласува този заем. И срещу това стои 7 милиарда заем. Как така тук са против, пък там са за? Трябва да попитате и ОДБ, и БСП защо са против този заем, защото и те, както и аз имаме ангажименти към гражданите на Дупница. Трябва да ги попитате и какво правиха групите на ОДБ и БСП вечерта преди сесията в офиса на Информационно обслужване Кюстендил в жк Бистрица. В момента, в който разбрах, че господата Станислав Павлов, Георги Пехливански, Ени Лефтеров, Костадин Костадинов, Георги Рангелов и Вергил Кацов в четвъртък вечер обсъждат съвместните си действия на петъчната сесия, аз заявих на нашите съветници, че в петък сутринта ще подам оставка, защото дупнишкият модел се завръща.“, обърна се към журналистите Ивайло Константинов.

 Той бе категоричен, че обича последователните действия и именно поради тази причина не е депутат и няма и да бъде. Допълни, че всеки, който го познава знае каква кауза за него е Дупница.

 „За да не съм голословен ще ви припомня един факт от управлението на г-н Дангов. Тогава най-атрактивният пловдивски пазар ми беше офериран срещу това да издържам волейболния клуб Локомомитив (Пловдив). Въпреки че не бях добре приет в Община Дупница и въпреки усилията на г-н Дангов останах в Дупница и резултатът е две поредни шампионски титли на България, надявам се и трета. Титлата беше дублирана с Купата на България и титли при юношите и децата“, каза още Ивайло Константинов.

 Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин пък изрази позицията на областното ръководство относно оставката на Ивайло Константинов.

„Областното ръководство на ПП ГЕРБ категорично застава зад решението на Ивайло Константинов. Смятаме, че оттук насетне с авторитета си той ще работи изключително силно и добре за нашата партия. Той ще бъде полезен за нас и виждате, че взаимоотношенията са ни прекрасни. Разчитаме много на него за в бъдеще, както и на цялата структура, която е консолидирана. Работим добре с всички общински ръководства и смятам, че оттук насетне могат да се очакват и добрите резултати, които няма да закъснеят при едни европейски и предсрочни парламентарни избори“, сподели депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на Ивайло Константинов:Тръгвам си с толкова вдигната глава, че не знам какво може да ми я свали

  1. Иво шапки долу,но преусмисли решението си,не си трьгваи заради политически трупове Моля те, аи не са аз.

  2. TEZI SA IDIOTI VSICHKI ZNAEM. NO ZASHTHO POZVOLI DA SE CHUVSTVAT POBEDITELI SEGA. IZVADI KII KAKVI PORACHKI TI E ISKAL OT TQH

  3. Нямаш право да се отказваш по този начин и си длъжен да се бориш па макар и с цената на няколко загуби за сметка на хората и всичко.Нямаш морално право да оставяш тези които сме ти гласували доверие.Прав си за всичко,знаем го всички,какви са клубове по интереси,но и ти ли се предаде пред тях?!

  4. в.младенов // 21.01.2014 в 22:14 // Отговор

    Достойна постъпка на един достоен дупничанин !!! Ивайло показа че интересите на града са над всичко за него и не желаe да бъде част от модела
    наследен от предишното управлание . Модел създаден за облагодедстването на определени хора за сметка на гражданите на Дупница.А голяма част от тези хора са в общинският съвет но за пореден път бяха разкрити и дано вече нига да не бъдат в него.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien