Ивайло Константинов: Дупница не познава такъв безпрецентен натиск, включително чрез купуване на гласове и контролиране на вота

Лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и организационният секретар на партията в Кюстендилска област Емил Гущеров дадоха пресконференция в Дупница, на която коментираха вчерашния вот. Те изтъкнаха, че Дупница е един от градовете, в които ГЕРБ получава по-голям процент подкрепа, отколкото в национален мащаб.

 „За никого не е тайна, че вчера депозирахме четири жалби. Истината е, че всички те имаха своето основание. По мнението на всички наши застъпници, членове на комисии, секретари и председатели, които имахме в ромските секции на Механотехникума вчера е бил един от най-тежките дни за тяхната работа, откакто се провеждат избори, или поне откакто ГЕРБ участва в тях. Такава тотална и грозна манипулация и такова откровено купуване на гласове никой никога не си е позволявал да прави, каквото се случи вчера в Дупница. Всички разбрахте, че след 18,30 часа в първа секция в Механотехникума е имало струпване на много хора. Всички тези хора са били водени от трима господа. Единият е Евгени Ладимото, вторият е Кирил Димитров, по прякор Циганина, и третият е Васил с прякор Кожара. Те не само са агитирали, но и са разплащали по колите си за гласове в полза на БСП. Ние незабавно сезирахме и прокуратурата, и РИК. Сега ще трябва да представим доказателства. И аз питам ние следствие ли сме, прокуратура ли сме, полиция ли сме, или за следващите избори трябва да си наемаме частни детективски фирми, които да документират и чрез тези документи да засвидетелстваме доказателства в наша подкрепа. Ромите дори си бяха осигурили пропусквателен режим чрез техен представител кои точно да бъдат пускани и кои не. Резултатът от първа секция е 224 гласа за БСП, 56 гласа за ГЕРБ и 22 за „България без цензура“. През целия ден валяха оплаквания, жалби и сигнали за това как вотът на гражданите се контролира. Много сигнали постъпиха особено за гласовете на ЛИДЕР за това, че членовете на комисията, които откъсват номера на бюлетината, разтварят същата, така че да видят за кого е гласувано. Дупница не познава такъв безпрецентен натиск, включително чрез купуване на гласове и контролиране на вота, и ние сме длъжни да го заявим“, заяви на пресконференция днес Ивайло Константинов.
Той каза още, че въпреки всичко ГЕРБ са спечелили убедително с 4461 гласа срещу 4094 на БСП в община Дупница.

Емил Гущеров поздрави всички жители на област Кюстендил, че са излезли във вчерашния ден и са дали своя вот, независимо за коя политическа сила.
„След като президентът насрочи изборите за 25-и май се създадоха още сума ти мероприятия, които да бъдат в същия ден. Изключвам абитуриентските балове, с които бяха ангажирани много хора. Неслучайно за първи път риболовният сезон бе открит със седмици по-рано от необходимото. Дори животните и рибите бяха използвани само и само, за да може хората да бъдат отклонени и да не дадат своя вот. Другото, което е изключително важно и с което Дупница трябва да се гордее е това, че в момента има представител в Европейския парламент и това е Ева Паунова, която е от града. Тя беше пета в нашата листа и съм сигурен, че както ще отстоява интересите на всички българи, така ще отстоява и интересите на Дупница“, каза Емил Гущеров.
 
zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien